in

Phjongcshang 2018 – Liu Shaolin Sándort kizárták a döntőben

Hirdetés
Hirdetés

Liu Shaolin kicsúszott, végül kizárták.

Liu Shaolin Sándort kizárták a pjongcsangi téli olimpián a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres távjának döntőjében.

Liu Shaolin Sándor ellenfele az amerikai John Henry Krueger, a dél-koreai Szo Ji Ra és Lim Hjo Dzsun, valamint a kanadai Smauel Girard volt.

A rajt után Liu Shaolin a mezőny végére került, türelmesnek kellett lennie. Azonban a riválisok túl k voltak. Shaolin megpróbált előzni a hajrában pár körrel a vége előtt, mert nem várhatott tovább.

Azonban amikor megindult, ütközött, és ezzel harmadmagával elesett. Végül az ötödik helyen ért célba, de a bírák Liut látták szabálytalannak az esetnél, így kizárták.

Végeredmény

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÁS, FÉRFI 100 MÉTER

1. Samuel Girard (Kanada) 1:24.650
2. John-Henry Krueger (Egyesült Államok) 1:24.864
3. Szo Ji Ra (Dél-Korea) 1:31.619
4 Lim Hjo Dzsun (Dél-Korea) 1:33.312
5. Szakazume Rjoszuke (Japán) a B-döntőben 1.
6. Szemen Jelisztratov (Orosz csapat) a B-döntőben 2.
Liu Shaolin Sándort kizárták

Előzmény

Phjongcshang 2018 – Liu Shaolin Sándor döntős 1000 méteren

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:
Liu Shaolin Sándor döntőbe jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A két éve 500 méteren világbajnok magyar versenyzőnek ezúttal a Phjongcshangban 1500 méteren győztes dél-koreai Lim Hjo Dzsunnal és a bronzérmes orosz Szemjon Jelisztratovval kellett megküzdenie, illetve az olasz Yuri Comfortola szerepelt még a négyesben.

Az MTK sportolója – a táv világkupagyőztese – ugyan a kettes rajthelyről indult, de visszacsúszott negyediknek, kimaradva az első körök pozíciós csatározásaiból. Liu Shaolin hat körrel a vége előtt ritmust váltott, és kívülről mindenkit körbekorcsolyázott. A leghosszabb táv hazai bajnoka később visszaelőzte, de a másik két riválisának esélyt sem hagyott, hogy veszélyeztessék döntős helyezését.

Ez azt jelenti, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázás harmadik versenynapján két magyar is az érmekért küzdhet: Jászapáti Petra 1500, Liu Shaolin 1000 méteren döntős. Utóbbi ellenfele Limen kívül az amerikai John-Henry Krueger, a dél-koreai Szeo Ji Ra és a továbbjuttatott kanadai Samuel Girard lesz.

– MTI –

Várjuk a kommentedet!

Phjongcshang 2018 – Jászapáti Petra a 6. lett 1500 méteren!

A dal 2018 - versenyzők, zsűri névsora

A Dal 2018 – íme a második elődöntő extra produkciója