in

Női kézi: kiütéssel a vb-n a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott – akár csak egy hete – kiütéses győzelmet aratott az osztrák csapat ellen, így könnyedén jutott ki a decemberi, dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Németh András szövetségi kapitány együttese június 5-én 33-20-ra nyert Stockerauban, most pedig Győrben 41-24-re diadalmaskodott.

A vb csoportsorsolását június 24-én tartják.
Eredmény, visszavágó:
Magyarország-Ausztria 41-24 (17-10)
———————————–
továbbjutott: a magyar válogatott kettős győzelemmel, 74-44-es összesítéssel

A mérkőzés előtt köszöntötték a visszavonuló Ferling Bernadettet és Vérten Orsolyát.
A várakozásoknak megfelelően nem volt azonos szinten a két csapat. A 9. percben már 7-1 volt az állás. A vendégek támadtak, a magyarok pedig labdát szereztek – vagy a kapuban Bíró védett – és lőtték sorra az indításgólokat.

Az osztrákok ismét kipróbálták a vészkapus játékot, és most is kaptak egész- vagy félpályás gólokat belőle. A 20. percben 14-7-nél jöttek a cserék, és megmaradt a különbség a szünetig.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!

A folytatásban is nehéz volt felpörögni a biztos vezetés tudatában, így felváltva estek a gólok. Legfeljebb Németh András bosszankodott, hogy nem sikerült komolyabb előnyt összegyűjteni, majd 21-16-nál időt kért a kapitány. Felgyorsult a hazai együttes, hamar visszaállította a korábbi különbséget, erre pedig az osztrákok próbálták rendezni soraikat. Nem sikerült nekik, a 46. percben Such üres kapuba lőtt egészpályás góljával 28-18 lett az állás. A hajrában végképp megtörtek a vendégek, és 41 gólt kaptak, az utolsót megint Suchtól egészpályáról.

Németh András így összegzett:
“Látszik, hogy kezd összeérni a csapat. Több poszt egyre jobban dolgozik együtt, javul az összjáték. A mostani mérkőzés eleje és vége tetszett, elégedett voltam, a középső szakasszal azonban nem.”

A vb-szereplés alapfeltétele annak, hogy a csapat kijuthasson a jövő évi riói olimpiára. Négy évvel ezelőtt a magyarok a selejtezőben kikaptak a németektől, ezért nem vehettek részt a rá következő vb-n és lemaradtak a londoni ötkarikás játékokról.

A vb győztese kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 tavaszán aktuális olimpiai selejtezős szereplésre.

 

Szólj hozzá!

Magro.hu nyereményjáték mezőgazdasági ajándékokért

Finnország – Magyarország: közvetítés, streaming