A Dal 2018: Nene zenekar – Mese a királyról

Hirdetés
Hirdetés

A Dal 2018 legjobb 30 mezőnyébe bekerült a Nene zenekar – Mese a királyról dala.

A Nene zenekar 2017-ben alakult. A csapat minden tagja a Kodolányi János Főiskola valamelyik zenei szakának tanulója. A nevük sokak számára A Dal 2018-as színpadán válik ismertté, ahol a Mese a királyról című dalt adják elő.

A Nene zenekar énekesnője Orsovai Renáta Katalin több tehetségkutató versenyen megmérettette már magát. A zene gyermekkorától kezdve élete része volt. A Kodolányi János Főiskola jazz-ének alapszakos hallgatója. Vokalistaként dolgozott Heincz Gábor BIGA, a Blahalousiana és Rácz Gergő mellett is.

A zenekar gitárosa Vörös Milán, aki egy zenekedvelő családból származik, ugyanis édesapja a Liszt Ferenc Zeneakadémián bőgő szakon végzett, nővére diplomás énekes, édesanyja csellózott, Milán pedig a gitárt választotta hangszeréül.

Márkosi József a formáció zongoristája, akinek édesapja dobos, öccse jazz-dob szakos, József pedig jazz-zongora alapszakra jár a Kodolányi János Főiskolára.

Boda Evelin a csapat basszusgitárosa. A Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdett el basszusgitározni, jelenleg pedig jazz-basszusgitár szakra jár. A zenekarok, amelyekben játszott: Sub Bass Monster, Bernie and the Butterflies és a Lilin Quartett.

Varga Szabolcs a dobos, akinek már tízéves korában ütők voltak a kezében. 15 éves volt, amikor komolyabban elkezdett a zenével foglalkozni.

A Dal 2018 színpadán a „Mese a királyról” című dalt adják elő, hogy bebizonyítsák, ez a dal Magyarország legjobb dala 2018-ban.

Előadó: Nene zenekar
Cím: Mese a királyról
Zeneszerző: Vörös Milán Erik, Orsovai Renáta Katalin, Márkosi József, Boda Evelin, Varga Szabolcs Balázs, Ferencz Péter
Szövegíró: Orsovai Renáta Katalin

Jöhetnek a hozzászólások

Watch Dragon ball super