in

Ki esett ki A Konyhafőnökből?

Hirdetés
Hirdetés

Ki esett ki a Konyhafőnökből tegnap? Íme a kiesettek névsora.

2021.06.02. 15:13

Közeledik a középdöntő vége!

Újabb versenyző hagyta el a versenyt, a következő adásban pedig az egyik versenyző egyenes ágon kerülhet be a Döntőbe, a tét és az izgalom egyre magasabb hőfokra kapcsolja a konyhát!

Fellógatott emlősök riogatták a szakácsjelölteket a középdöntő második hetének derekán. Vadnyulat, borzot, malacot, mangalicát, bárányt és szarvast lógatott be a zsűri a konyhába, a versenyzőknek ezek közül a nyersanyagok közül kellett – a szerencsére bízva magukat – választaniuk. A feladat egy tökéletes főétel elkészítése volt.

A második főzés versenyzőit Tomahawk-steakek várták és búrák, amikről úgy kellett dönteniük, hogy nem ismerték a tartalmukat. A versenyzők meglepődve tapasztalták, hogy a búrák alatt különböző állagú gyümölcsök, üveges savanyúságok és zöldségek lapultak, mindenkinek más-más felosztásban. A koncepció szerint az egyes búrák a különböző ízvilágokat próbálták visszaadni: édes, savanyú, keserű, sós. Mivel négy versenyző küzdött a továbbjutásért, ráadásul mind a négy piros kötényes volt, kézenfekvővé vált, hogy a kékek vezére, Sárközi Ákos is beálljon főzni, neki a Tomahawk mellé csípős alapanyagok jutottak. Most először fordult elő, hogy nem Fördős Zé vagy Rácz Jenő, hanem az egyik versenyző, Sulák Martina kérje fel erre a Michelin-csillagos séfet!

Borlai Gerzson befejezte

A veszélyzónába került Borlai Gerzson, aki a zsűri döntése alapján kiesett a versenyből, így elesett A Konyhafőnök címtől és az ezzel járó 10 millió forinttól is.

2021.07.01

Közeleg a Döntő-hét, a középdöntőnek ebben a szakaszában már nincs lehetőség nagyobb hibára: azonnal veszélyzónában találja magát az, aki kicsit is gyengébben teljesít.

 A nyarat idézte meg a versenynap, ahol az első feladatban igazi, klasszikus, magyaros ételek sorakoztak fel. A zsűri és a versenyzők többsége is egyetértett: nincs párja a szabad tűzön rotyogtatott, bográcsban készített ételeknek. Halászlé, babgulyás, pacalpörkölt, mangalicagulyás, birkapaprikás és kakasherepörkölt gőzölgött a zsűripult előtt. A Konyhafőnök középdöntőjében azonban nem az az elvárás, hogy finom és házias ételeket készítsenek, hanem hogy finom és egyben éttermi színvonalú, újragondolt tányérok szülessenek. Ez volt az első főzés feladata is.

Különleges tollas madarak pultja fogata a második feladat versenyzőit: gyöngytyúk, fácán, aranyfácán, holland bóbitás tyúk, beregi csirke, selyemtyúk és egy indonéz ayam cemani (fekete tyúk). A zsűri háromféleképpen feldogozott szárnyashúst várt a szakácsjelöltektől egy főétel formájában.

Soós Márió búcsúzott

A veszélyzónába két versenyző került, közülük végül, a zsűri döntése alapján, Soós Márió búcsúzott A Konyhafőnöktől, aki nem csak szép élményeket, de egy menyasszonyt is köszönhet a versenynek.

2021.06.31

Elindult a verseny második középdöntő hete, a hét végére pedig összeáll a hat fős Döntő-mezőny is!

A tétnek megfelelően a zsűri ígéretet tett: senkinek sem lesz könnyű dolga, aki séfkabátban szeretne főzni.

Újra egyéniben folytatódott a verseny, így ismét veszélyzónában találja magát az, akit Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő a leggyengébbnek ítél.

Az első feladatban a búrák alatt egy különleges alapanyag, muflon lapult, míg a meglepetés-hozzávaló zeller volt. Ezt a párosítást várta a zsűri egy főétel formájában. Ehető virágcsokrok káprázatták el a második főzés versenyzőit. Virágokból és galambból készített főétel volt a feladatuk.

Bartha-Darabos Ivett kiesett

A veszélyzónából végül nem tudott megmenekülni Bartha-Darabos Ivett, aki a középdöntő második hetének első kiesője lett. A héten a tét fokozódik: a versenyzők egyre közelebb érzik A Konyhafőnök címet és az ezzel járó 10 millió forintot.

2021.06.25

A versenyzők a csapatversenyeket követően újra egyéniben főztek.

Szörnyek pultja fogadta a kékeket és pirosakat, nyúzott marhafej, nyúzott angolna, nyúzott emu, polip, tintahal, hekk, ördöghal és egy tehéntőgy „nézett szembe” a szakácsjelöltekkel, akiknek ezekből a szörnyűségekből kellett főételt villantaniuk.

A második feladatban „tojásparádét” tartott a zsűri, ez volt a középdöntő első szakaszának utolsó versenyfeladata. Liba-, pulyka-, kacsa-, tyúk- és fürjtojás lapult a búrák alatt, melyet négy különböző formában, textúrában várt el Fördős Zé, valamint a két Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos és Rácz Jenő.

Czutor-Kilián Zsanett befejezte

Végül a középdöntő első hetének kiesője – a zsűri döntése alapján – Czutor-Kilián Zsanett lett, így ő már nem folytathatja a küzdelmet A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Várjuk a kommentedet!

Magyarország – Ciprus közvetítés – live stream, online

Exatlon Hungary 2021 – 113. adás teljes