in

A Dal 2018 – Horváth Tamás: Meggyfa

Hirdetés
Hirdetés

A Dal 2018 legjobb 30 mezőnyébe bekerült Horváth Tamás: Meggyfa dala.

Horváth Tamás zenész családba született Dunaújvárosban: dédapja népszerű hárfásként, édesapja pedig a Digital együttes frontembereként írta be magát a magyar zenei élet nagykönyvébe.

Tamás fiatal kora óta érdeklődik a zene iránt, 8 évesen kezdett gitározni, kamaszként, 16 évesen pedig több tehetségkutató versenyen is megmérette magát. 2009-ben az egyik kereskedelmi csatorna műsorában a harmadik középdöntőig jutott, így a tehetségkutató 7. legjobbja lett.

A versenyt követően HT3 néven zenekart alapított, majd 2011-ben megismerkedett Dajka Raullal és megállapodtak abban, hogy közös dalokat szereznek. Tamás a zenét írta, Raul pedig a rapszöveget. A fiúk első közös munkája a “Lassan elmúlik” című dal volt. A formáció 6 évig működött együtt és halmozott sikert sikerre.

A duó a népszerű zenekarral a Children Of Distance-szel is alkotott, közös munkáik legédesebb gyümölcsei a „Náláná é”, a „Táncol velem a világ”, a „Tiszta szívvel”, az „Egyszer szeret, egyszer nem” és az „Őrizd meg2 című dalok.

Horváth Tamás 2017 elején közösségi oldalán jelentette be, hogy a formáció megszűnik, ezentúl egyedül ad ki dalokat. Ebben az évben az egyik kereskedelmi csatorna egyik műsorában brillírozott, olyan neves elődók bőrébe bújt, mint Lady Gaga, Bob Marley, vagy Michael Jackson, utóbbi They Don’t Care About Us című dalával meg is nyerte a versenyt, amellyel ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadója”.

Az énekes A Dal 2018 első 30 előadója közé Meggyfa” című szerzeményével jutott be. A szerelmes dalt Horváth Tamás írta.

Hallgasd bele! Horváth Tamás: Meggyfa – íme a teljes dalszöveg

Várjuk a kommentedet!
ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó 2018. február 24-ei – 8. hét nyerőszámai

A dal 2018 - versenyzők, zsűri névsora

A Dal 2018 – ők kerültek a legjobb 4 közé