in

Csináljuk a fesztivált!-döntő 2022 – Agárdi Szilvi, a győztes: “Hálás vagyok, hogy….”

Csináljuk a fesztivált!-döntő: az Úgy szeretném meghálálni lett az évszázad magyar slágere

Álló tapsviharral, örömkönnyekkel és elképesztő katarzissal ért véget a Duna showműsora, a Csináljuk a fesztivált! döntője. Kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért Magyarország közkedvelt sztárelőadóinak produkcióiban, amelyek közül – a közönség és a zsűri szavazatai alapján – az Úgy szeretném meghálálni című Kovács Kati-dal végzett az élen Agárdi Szilvivel.

Csináljuk a fesztivált! fináléjában minden énekes magasabb fordulatszámra kapcsolt, és a lehető legnagyobb átéléssel adta elő versenydalát. Valamennyi produkció megújulva tért vissza a színpadra: a Micsoda, buli című Hungária-slágerrel Vastag Csaba a középdöntőben motorjával gurult be, ezúttal pedig a levegőből ereszkedett le a színpadra. A Várj, míg fel kel majd a nap átütő előadással ért a döntőbe Baricz Gergővel, a Különös szilveszter Nikával és Muri Enikővel pedig bebizonyította, hogy egy ünnephez kötődő dal is lehet közönségkedvenc sláger.

Újra mély, megható pillanatokat okozott a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával és a Fényév távolság Sándor Péterrel. Szem nem maradt szárazon Balázs Fecó szerzeményétől, a Homok a szélben című daltól, amellyel Kovács Kati lépett fel, és ugyancsak álló tapsvihar és bepárásodott tekintetek fogadták az Úgy szeretném meghálálni című dalt Agárdi Szilvi produkciójaként. A széria legvidámabb slágere, a Gyere, te nímand Szandival és Kirchknopf Gergővel ismét megtornáztatta a rekeszizmokat, az Aranyesőre Bangó Margit előadásában pedig még a lábujjak is táncoltak.

A show egy meglepetés produkcióval fokozta a döntő izgalmát: újra felcsendült a Lady „N”, az előző évad nyertes slágere, az utánozhatatlan Peter Šrámekkel. A fiatal előadó elmondta, a közönségkedvenc dalt a műsor óta nemcsak a koncerteken, hanem még bevásárlás közben is kérik tőle.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Az évszázad slágerének kiválasztása a tavalyi évadhoz hasonló módon történt: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri – Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend. A dobogó harmadik fokán, 83 ponttal a Padlás című zenés darabból híressé vált Presser Gábor-szerzemény, a Fényév távolság végzett Sándor Péterrel. Az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gábor S. Pál – Szenes Iván dala – amit Cserháti Zsuzsa előadásában ismert meg az ország – a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával. Az élen a tavalyi évhez hasonlóan „duplagyőzelem” született: ismét a stúdióban volt az évszázad slágerének eredeti előadója és a versenyző is. A legjobb eredményt, 107 pontot az Úgy szeretném meghálálni érte el Agárdi Szilvivel. Az énekes a győzelméről úgy fogalmazott, szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ezzel a dallal lehetett részese a Duna évtizedeken átívelő zenei kalandjának.

„Nagyon ritka az olyan műsor, mint a Csináljuk a fesztivált!, amelynek minden adásában nyugodt és szeretetteljes légkör van. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a műsorkészítők maximálisan megértették a helyzetemet. Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét mindenki ismeri és hozzá köti. Kihívás volt, hogy úgy énekeljem, hogy elnyerjem a közönség, a zsűri, valamint az eredeti előadó tetszését is. Olykor az is, hogy ne sírjam el magam. Sokszor éreztem magam körül a jelenlévők meghatódottságát. Hálás vagyok, hogy éppen ezt a dalt énekelhettem el” – nyilatkozta Agárdi Szilvi, aki bízik benne, hogy még sok alkalommal adhatja elő a magyar könnyűzene egyik legszebb és legőszintébb dallá formált vallomását.

Szólj hozzá!

Csináljuk a fesztivált 2022 döntő – Nézd vissza online a finálét!

Gólkirályság 5. rész videa – nézd meg online!