in

Virtuózok – ők a harmadik adás továbbjútói

Túl kevésnek bizonyult a hegedű a Virtuózok harmadik adásában.

A nagyok korcsoportjából kilenc, köztük két visszatérő versenyző jutott be a Virtuózok középdöntőjébe

Április 29-én a Duna közszolgálati csatornán a nagyok mezőnye mutatta meg tehetségét a Virtuózok színpadán. Közülük kilencen térhetnek majd vissza a középdöntőbe, ahol már a Nemzeti Filharmonikusok tagjaival adják elő választott műveiket.

A Virtuózok zsűritagjai ismét megkapták a lehetőséget arra, hogy a virtuózszobrok odaajándékozásával biztosan a középdöntőbe juttassanak öt versenyzőt. A hegedűt formázó szobrot annak adják az ítészek, akik előadásukkal leginkább lenyűgözik őket. Kesselyák Gergely az előző adásban nem adta oda senkinek a hegedűjét, most viszont a második versenyzőként érkező Bánkövi Bence Balázs gordonkajátékával majdnem elnyerte tőle azt.

Végül mégis Miklósa Erika adta át az adásban elsőként a hegedűjét, és ezzel továbbjutatta Bencét. Ezt követően Batta András Váradi Lászlót jutalmazta a továbbjutást jelentő szoborral.

Kesselyák Gergely ebben az adásban nem bízta a véletlenre, és az ő hegedűje is gyorsan gazdára talált, Jakab Roland Attiláé lett, aki hegedűjátékával érdemelte ki azt. Szenthelyi Miklós is úgy döntött, hogy nem akar abba a hibába esni, hogy kivár. Nem kockáztatott, és a továbbjutást jelentő hegedűt a klarinéton elbűvölően játszó Tóth Máténak adta.

Két visszatérő versenyzőt is láthattunk, hallhattunk ebben az adásban, Sárközi Xéniát és Váradi Gyulát, akik közül az utóbbi Némethy Attilának köszönhetően most be is jutott a középdöntőbe, Xéniának azonban még várnia kellett a zsűri döntésére az adás végéig.

A virtuózszobrok ezúttal tehát gyorsan gazdára találtak, annak ellenére, hogy még sok versenyző volt hátra. Így a zsűrire nagyon nehéz feladat várt, hiszen nem volt már azonnali továbbjutást garantáló hegedű a kezükben.

Több zseniális előadás következett, mint például Boateng Kármen Stephany zongorajátéka. Némethy Attila nem is tudta szó nélkül hagyni a helyzetet.
“Minden hegedűt kiszórtunk, legszívesebben odaadnám ezt a bögrét vagy valamit neked.” – mondta.

A nagyok korosztályából végül szoborral jutott tovább Bánkövi Bence Balázs, Váradi László, Jakab Roland Attila, Tóth Máté, Váradi Gyula, a zsűri döntése alapján pedig Nagy Zsófia, Sárközi Xénia, Boateng Kármen Stephany és Mészáros Levente folytathatja a szereplést a Duna közszolgálati csatorna komolyzenei tehetségkutatójában.

Szólj hozzá!

A Nagy Duett 2016 negyedik adás – ezt éneklik a szereplők

Kismenők – ma jön Ördög Nóri csapata