in

Virtuózok 2016 – ma este indul az új műsor

Április 15-én folytatódik a Virtuózok! A 2014-ben nagy sikernek örvendő komolyzenei tehetségkutató műsor első adása 20:35-kor indul.

Az első széria sikere után újra itt vannak a Virtuózok.

A Virtuózok idén is bebizonyítja, hogy a komolyzene szerethető és szórakoztató is tud lenni. Az idei évad is izgalmas pillanatokat tartogat. A tehetségek a színpadon már csak a nézőkre várnak.

A Virtuózokba három korcsoportban nevezhettek a klasszikus zenét művelő fiatalok. Az I. korcsoportban a 6 és 12 év közötti gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A II. korcsoportba a 13 és 17 év közötti fiatalok nevezhettek, míg a 18 és 23 év közöttiek alkotják majd a III. korcsoport mezőnyét. Az énekesek esetében a felső korhatár 28 év.

Az április 15-én induló három castingadást a korcsoportos középdöntők követik, amelyekben a versenyzők egy-egy újabb darabot adnak elő kamarazenekari kísérettel, valamint sztárvendégek résztvételével egy közös produkcióban is fellépnek. A korcsoportdöntőben a versenyzők már szimfonikus zenekarral játszanak együtt.

Az innen továbbjutó három versenyző a június 3-i fináléban méri össze tudását két fordulóban, mivel egy klasszikus darabbal és egy crossover előadással is készülnek.

Az öttagú zsűrinek a fináléban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezhetik a produkciókat: ekkor a nézők szavatai alapján dől el, hogy ki lesz a Virtuózok fődíjasa.

Április 15-én 20:35-től a Duna Televízión!

Szólj hozzá!

Farm – ez történt a negyedik kiválasztáson

Kiskegyed Bevásárlónapok 2016 – nyerj 100 ezer forintot