in

Vidor fesztivál 2022 – infok, érdekességek itt!

Péntektől megkezdődött a VIDOR színházjegyek értékesítése

“Érvényes színházbérlettel rendelkező nézőink 2022. július 11-én, hétfőn reggel 7 órától 17 óráig elővásárlási jogosultsággal rendelkeznek a Fesztivál színházjegyeire Jegyirodánkban.

2022. július 12-én, kedden reggel 7 órától pedig már bárki számára elérhetővé válnak a VIDOR jegyek személyesen a Jegyirodában.

Az előadásokra 2022. július 12-én, kedden 14.00 órától a belépők online is megvásárolhatóak lesznek a vidor.eu és a moriczszinhaz.jegy.hu oldalon!” – közölte a színház

Már kaphatók a jegyek a VIDOR-ra

Augusztus utolsó péntekjétől kilenc napon át ismét Nyíregyháza lesz a vidámság és a derű fővárosa: ekkor rendezik meg ugyanis a VIDOR Fesztivált, immár huszonegyedszer. A kulturális seregszemle színházi versenyprogramjának előadásairól csütörtökön lebbentette fel a fátylat a programsorozatot szervező Móricz Zsigmond Színház, a kínálatot látva pedig megállapítható: az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kiváló produkciókat s nagyszerű művészeket láthatunk Nyíregyházán. Az előadásoknak a színház mellett a Rózsakert, a Szindbád, a Bencs-villa és a Timpex Aréna ad otthont, a VIP-bérlettel rendelkezők pedig mindenkinél előbb, már pénteken megvásárolhatják jegyeiket.

Délelőtt a teátrum igazgatója, Kirják Róbert is ott volt a jegyirodában, ahová folyamatosan érkeztek az érdeklődők, s a jegyvásárlók. Irinyi Barnabás elsősorban a Rózsakert nyári előadásairól szeretett volna többet megtudni – mint lapunknak elmondta, a családjával szeretnének megnézni egy előadást. Korábban gyakran jártak a szabadtéri színpadra, de azóta nem voltak, hogy felújították, az idén viszont bepótolják az elmaradást.

30 millió forintos támogatói szerződést írt alá Nyíregyháza polgármestere és a Móricz Zsigmond Színház igazgatója Bárány Lászlóval, a Master Good cégcsoport tulajdonosával. A finanszírozás a VIDOR Fesztiválnak szól.

Új támogatói szerződés született, a korábbi években zárult 5 éves korábbi szerződés után. A megyében ismert cégcsoport tulajdonosa lépett most a VIDOR színpadára. A főszponzori szerződés három esztendőre szól. A kultúra újabb mecénása elkötelezett a kulturális értékek, a színház felé. Nyíregyháza polgármestere mutatta be az új támogatót, és az újabb szerződést.

„Bárány László úrral, a Master Good tulajdonos vezetőjével, aki vállalta, hogy ez évtől 3 éven át a VIDOR Fesztivál főszponzora lesz. Esetenként ez 30 milliós támogatást jelent, és lehetővé teszi, hogy a VIDOR Fesztivál – 2016-tól, amióta főszponzorunk – színvonala megmaradjon, és az ingyenes programokat is tudjuk ilyen gazdag ajánlattal biztosítani” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Egyfelől dolgozóikra, Szabolcs megye és Nyíregyháza lakosaira, de debreceniként egész Hajdú, illetve szülőmegyéje, Békés, színházba járó nézőire gondolt a cégcsoport tulajdonosa, amikor döntött a támogatásról. Reméli, valamennyi vendégnek mosolyra görbül majd a szája!

„A VIDOR Fesztivál mindig is a szórakozás, a kikapcsolódás időszaka volt, és nagyon ráfér a környék lakóira, hogy ki tudják rekeszteni, el tudják határolni a nehéz időszakokat, és ha csak néhány napra is, de ismét a jókedv, a vidámság legyen a porondon. A Master Good cégcsoport az évi 30 milliós szponzorációval megtette a lépést, a többi már csak a fesztiválszervezőkön múlik” – fogalmazott Bárány László, a Master Good cégcsoport ügyvezetője.

A szervezők természetesen a szokott módon meghirdették a fesztivált. Január végéig fogadták a színházak jelentkezését, és a továbbiakban is minden megy a maga útján.

„Így, hogy aláírtuk a főtámogatóval a szerződést, nyugodtan folytathatjuk azt a munkát, amit decemberben megkezdtünk. Gondolok itt arra, hogy a színházakat meghívtuk, illetve az előadásaikat elkezdtük válogatni. Párhuzamosan a koncertek kiválasztása is folyamatban van. Már találtunk a főtérre egy olyan előadást, ami nagy közönségfigyelmet fog érdemelni, úgyhogy én remélem, ugyanolyan fesztivált, vagy még jobbat tudunk szervezni ’22-ben, mint 2021-ben” – tájékoztatott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A 21. VIDOR Fesztiválról semmiféle titkot, egyetlen nevet, sem szerzőt nem árult el az igazgató. Egyelőre annyi bizonyos, hogy most is augusztus utolsó napjaiban kezdődik a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje. – írja a nyiregyhaza.hu.

Ez a cikk Vidor fesztivál 2022 – infok, érdekességek itt! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Luxor nyerőszámok 29. heti – a 2022. július 23-ai infok

Ötöslottó nyerőszámok eheti – íme a 2022. július 23-ai számok