in

Üvegtigris – íme a szereplők névsora

Hirdetés

Üvegtigris – íme a szereplők névsora.

Az Üvegtigris története hat jó barát mindennapjait meséli el: Lali, az amerika-mániás büfés, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Cingár, a szaxofonos, Csoki, az infantilis, és Sanyi, a bolond hajléktalan. Egy rendőrségi kihallgatáson ülve mesélik el történetüket.

Lali üzemelteti az út szélén leparkolt, Üvegtigris nevű büfékocsit, ami egy kis tó mellett áll, de a barátai szerint a kocsi rossz helyen van, ezért nincsen forgalma. Gaben rábeszéli Lalit, hogy adja el a régi Uazát, és vegyen helyette egy igazi amerikai Chevrolet Impalát. A barátai figyelmeztetik Lalit, hogy Gabentől kocsit venni nem a legjobb ötlet, mert Cingár szerint Gaben „morálisan ingoványos.” Lali ennek ellenére eladja az Uazt, de Gaben az adásvétel után sem hajlandó hozni az Impalát, ilyen-olyan kifogásokra hivatkozva.

Közben az Üvegtigrisnél még számtalan dolog történik: bankrablók jönnek, akik elviszik Laliék ruháját, és pucéran a büfékocsiba zárják őket. Jön egy esküvő, ami kis híján háborúval végződik a menyasszony részéről. Látogatást tesz még az ÁNTSZ, két temetkezési vállalkozó, és egy felszarvazott vadász is.

Róka Lalinál hagy egy bizonyos „vasat”, amit Lali jó pénzért elad egy vállalkozó szellemű művésznek. Rókára azonban rászállnak a nehézfiúk, akik figyelmeztetik; egy napja van, hogy visszaszerezze a kétmilliót érő fémhulladékot, különben vége az életének. A bandának tehát pénzt kell szereznie mindenáron. Csoki szerint egy megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba pattan, és a nagy balhé elkezdődik, ám nem várt fordulatokkal ér véget. Egy rosszul időzített futóverseny miatt (amit végül Sanyi nyer meg), meghiúsul az egész terv, de Róka végül megmenekül, mert egy magazin címlapján megpillantja a keresett vasat, és sikerül visszaszereznie. Gaben végül meghozza Lali Impaláját, ám, még mielőtt kipróbálhatná, a kocsit összezúzza egy rosszul kanyarodó teherautó…

A film végén Lali úgy dönt, átáll az Üvegtigrissel az út túloldalára, hátha ott több szerencséje lesz, de a büfékocsi kereke kitörik, és lerobban az autóút közepén. A feltorlódott kocsisor utasai, akik a Tigris miatt nem tudnak továbbhaladni, végül a büfé vendégei lesznek, és Lali üzlete mégiscsak beindul.

Szereplők

Főszereplők

 • Lali (teljes neve Kakszi Lajos) szerepében Rudolf Péter. Az Üvegtigris nevű útszéli büfékocsi tulajdonosa. Mindenki folyton mondja neki, hogy rossz helyen áll a büfékocsi, ezért nincs egy vendége sem, de szerinte jó helyen van a kocsi. Amerika-mániás, aki nagy rajongója a boksznak, kedvenc bokszolója Kovács István.
 • Gaben (teljes neve Kecskeméti Ottó) szerepében Reviczky Gábor. Nepper, aki az autóiparban tevékenykedik. Üzletei nem mindig tisztességesek, és a legtöbbször ő jár bennük rosszabbul. Lalival egy Chevrolet Impalát igyekszik megvetetni.
 • Róka (teljes neve Zsíros Ferenc) szerepében Gáspár Sándor. Piti csencselő, Lali unokatestvére. Üzleti tevékenységiben sosem sikeres, és, amit nem tud eladni, azt Lalira sózza (úgy mint a vasat, köszörűt, mosdókagylót, a későbbi részekben szamarat, körhintát, romlott dinnyét is).
 • Cingár (teljes neve Kántor Géza) szerepében Szarvas JózsefSzaxofonos, aki mások idegeit nem kímélve fújja hangszerét. A barátai az esetek többségében nem díjazzák a “tehetségét.” A későbbi részekben egy tubán kezd játszani, amivel szintén nem arat fényes sikert.
 • Csoki (teljes neve Turbók Imre) szerepében Csuja Imre. Piti bűnöző, aki mindig az Üvegtigrisnél lóg. Folyton azt hajtogatja, hogy majd szerez pénzt és lelép Amerikába. Egyfolytában piál, Lalitól mindig követeli “rumját, sörét”, ami szerinte jár neki. Babettával közlekedik. Sokszor használ spanyol szavakat a beszédében. Jellegzetes mondása: Ízirájder, öcsém!, melyet mindig a Babettáján száguldva kiabál.
 • Sanyi (teljes neve Király Sándor) szerepében Horváth Lajos Ottó. A félnótás hajléktalan, aki az Üvegtigrisnél él és segít Lalinak. Jellegzetes mondásai Szervuuusz!, köszönésnél Sanyi, a király!, aminek gyakran tartja magát, és Főnök!, aminek Lalit hívja.

Mellékszereplők[szerkesztés]

 • Oszi (teljes neve Hodobay Oszkár) szerepében Szilágyi Tibor. A helyi vadász, aki sokszor jár az Üvegtigrisnél. A felesége Lalival csalja meg.
 • Bajusz (Selmeczi Roland). Rendőr, társával Rezsővel mindig az Üvegtigrisnél lófrál. Kötelességüket nem jól teljesítik, amit arról tudni, hogy a rendőrségi diszpécseren folyton őket keresik, de sosem reagálnak rá. Az egyik esti jelenet arra utal, hogy a büfé környékén dolgozó utcalányokat ők szállítják és valószínűleg ők is futtatják.
 • Rezső (Besenczi Árpád). Bajusz társa. Később leszerel a testülettől, mert egy sorsjátékon nyer egymillió forintot.
 • Joli (Básti Juli). Oszi felesége, akit fűvel-fával megcsal.
 • Betti (Kecskés Karina) Oszi lánya, aki az anyjához hasonlóan szintén mindenkivel lefekszik.
 • Kakszi Lajos (Bodrogi Gyula). Lali apja, buszsofőr. Az Üvegtigrisnél gyakran megáll, annak ellenére, hogy menetrend szerinti buszt vezet. A felesége sosem szerette.
 • Mogyoró Kálmán (Kálloy Molnár Péter). Egy hülye vevő, aki Lalihoz jön és mindenbe beleköt.
 • Mogyoró Imre (Magyar Attila). ÁNTSZ ellenőr.
 • Vőlegény (Debreczeny Csaba). Esküvőjéről menekülő vőlegény, aki bezárkózik Lali vécéjébe.
 • Művész (Széles László). Egy művész, aki megveszi Lalitól a vasat, amit Róka otthagyott neki.
 • Rabló (Dörner György). Bankrabló, kirabolja Laliékat.
 • Rabló (Kaszás Attila). A bankrabló társa.
 • Toplák (Kránitz Lajos). A násznép egyik tagja, aki pálinkával kínálja Lalit.
 • Temetkezési vállalkozó 1 (Növényi Norbert). Egy temetkezési vállalkozó, akit Csoki rablónak néz.
 • Temetkezési vállalkozó 2 (Balikó Tamás). A másik temetkezési vállalkozó, aki kikéri a kávékat.
 • Menyasszony (Nagy-Kálózy Eszter). Egy süketnéma menyasszony
 • Rendőr (Kőszegi Ákos). A rendőr, aki egy koccanás után Gaben hogyléte felől érdeklődik.
 • Rendőr (Dengyel Iván). Bajusz társa, miután Rezső leszerel.

Ez a cikk Üvegtigris – íme a szereplők névsora először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

A szerelem aromája 52. rész magyarul online videa

Mielőtt megismertelek film – íme a szereplők névsora