in

Tündérkert 3. rész videa – nézd online!

Tündérkert 3. rész videa – nézd online!

Decemberben fejeződőtt be a Tündérkert című magyar szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat forgatása.

A 8 részes, epizódonként 48-52 perces sorozat Móricz Zsigmond három kötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült.

A sorozat a MEGAFILM és az MTVA koprodukciója, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A televíziós premier 2023 őszén volt, a sorozatot a közmédia nézői láthatják először.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!

Madarász Isti: Veszélyes eltökéltség volt Báthory Gáborban

A Tündérkert szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat rendezője szerint a nagyszabású produkció izgalmas, fordulatos és látványos, tele van minden finomsággal, amitől ma jó nézni egy sorozatot. Madarász Isti a nyolcrészes széria fő mondanivalója mellett, az egyik főszereplő, Báthory Gábor titkáról is beszélt.

 Tündérkert rendezője a Médiaklikk extra videójában élete legizgalmasabb kihívásának nevezte a sorozatot. „Nézőként, olvasóként, emberként szép és szomorú tanmese az emberi gyarlóságról, a hatalom korrumpáló erejéről, a csúcson lévők magányosságáról” – fejtette ki Madarász Isti a péntek estétől a Dunán látható, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült nyolcrészes Tündérkert kapcsán.

Az egyik főszereplő, Báthory Gábor jelleméről is részletesen beszélt. „Sokszor emlegetjük, hogy olyan volt akkoriban, mint ma egy rocksztár. Mindenki a közelében akart lenni, de amikor mérges volt, mindenki szaladt előle. Titka abban lehetett, hogy szemtelenül jóképű, rámenős és magazbiztos volt. Fejedelmi családban nőtt fel, és meggyőződése volt, hogy körülötte forog a világ. De mégsem visszataszító, hanem magával ragadó módon viselkedett.” Madarász Isti úgy gondolja, Báthory Gáborban volt egy elképesztően veszélyes eltökéltség arra, hogy felvirágoztassa Erdélyt. Az elképzelései jók voltak, megvolt hozzá a tehetsége is, mellé pedig társult számos emberi gyengeség, amely árnyalta személyiségét.

2023.10.20., Péntek 21:00

3. rész

Az áruló jutalma

Géczy András a fejedelem megbízásából Szebenbe megy, ahol üzletet ajánl a szász főuraknak, amellyel Szeben sosem látott gazdagságba emelkedhetne.

Báthory Erzsébetet boszorkánysággal és kéjgyilkossággal vádolják.

A fejedelem ellen merénylet készül.

A sorozat ezen epizódja egyelőre nem érhető el a videa oldalán.

Bővebb – Tündérkert

Szólj hozzá!

Tündérkert 5. rész videa – nézd online!

Ncore 2023 őszi kvíz 1. forduló megoldása, megfejtése