in

Online nyereményjáték szabályai – Mikor nem szerencsejáték?

Nyereményjáték szervezése bevett marketing eszköz egy online szolgáltatás használóinak növelésére, új felhasználók szerzésére, illetve inaktív felhasználók ösztönzésére. Az online promócióknak azonban számos jogszabályi feltételnek kell megfelelniük, mint például a fogyasztóvédelmi szabályok, adózási kérdések, a szerencsejáték törvény, adatvédelemi, reklámjogi és e-kereskedelmi kérdések.

Mikor nem szerencsejáték?

Egy nyereményjáték akkor nem minősül szerencsejátéknak, és akkor nem kell hozzá a Szerencsejáték felügyelet engedélye, illetve előzetes bejelentés, ha a játék megfelel az alábbi valamennyi feltételnek:

  • a játék olyan sorsolással lezajló játék, ahol a játékszervező a saját árujának, szolgáltatásának igénybe vételéhez, megvásárlásához köti a sorsolásban való részvételt,
  • a vásárló nem kap fizikai sorsjegyet, amivel részt vehet a sorsolásban,
  • a sorsolásra nyilvánosan kerül sor,
  • a játékos az áru, szolgáltatás árán felül nem fizet semmit a játékban való részvételért,
  • a nyeremény valamilyen áru vagy szolgáltatás és nem pedig arra beváltható utalvány.

Ha tehát sorsolásos játékról van szó, de utalványt lehet nyerni, a játék nem tartozik aszerencsejáték törvény hatálya alá és engedély és bejelentés nélkül szabadon lebonyolítható. Ugyanígy nem minősül szerencsejátéknak az a játék sem, amelyen nincsen sorsolás, hanem a feltételeknek megfelelő valamennyi játékos kap nyereményt. A tombolahúzás azonban bejelentés köteles, mivel ott kap a játékos egy papír alapú sorsjegyet.

Az online nyereményjáték további szabályai

Forrás: http://webjog.blog.hu


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!
Szólj hozzá!

Találd meg a tojásokat és ajándékot kapsz

Online nyereményjáték szabályai – Hogyan lehet adómentesen adni a nyereményt?