in

Nyerj kedvenc képeddel százezer forintot

Hirdetés

Nyerj kedvenc képeddel százezer forintot. – az Élet és Irodalom és a Ludwig Múzeum közös szépirodalmi pályázata.

A pályázat tematikája: a LUDWIG 25. A kortárs gyűjtemény című kiállítás. A Ludwig Múzeum 2014-ben ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját. A múzeum fordulatokban gazdag története egyben az elmúlt negyedszázad krónikája is, amely a kortárs művészet sajátos nézőpontjából vázolja fel Magyarország és Kelet-Közép-Európa 1989 utáni, kezdetben várakozásokkal és reményekkel teli, majd lassanként kijózanodó és konszolidálódó, de napjainkra ismét heves átalakulásokat megélő történetét. Olyan szépirodalmi alkotásokat várunk, amelyek reflektálnak a Ludwig 25 tárlaton szereplő, tetszőlegesen kiválasztott műre.

Formai követelmények
– Fontos, hogy az irodalmi alkotás szorosan kapcsolódjon valamely, a Ludwig 25 tárlaton látható képzőművészeti alkotáshoz!
– Egy szerző egy pályamunkával nevezhet.
– Szépirodalmi alkotásokat várunk próza (legfeljebb 2500 karakter szóközzel) vagy vers formájában (maximum 25 sor).
– Pályamunkáját, kérjük, 3 példányban, kinyomtatva küldje be.
– Új, korábban még nem közölt alkotásokkal nevezzenek – az internet, saját blog, facebook-profil is publikációnak számít!
– A pályamunkákat csak postai úton fogadjuk. Levelét, kérjük, az Élet és Irodalom postafiók címére küldje: 1450 Budapest, Pf.: 84. A borítékra írja rá: „Ludwig 25”
– A pályázat nyílt és jeligés. (Kérjük, se a borítékra, se a szövegre ne írja rá a nevét, viszont mindhárom példányon legyen ott az ön jeligéje! A jelige feloldását a szöveggel együtt küldje el, de kérjük, tegye egy lezárt borítékba, melyre szintén csak a jeligét írja rá. A lezárt borítékban lévő feloldás tartalmazza a pályázó nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát!)
– Azt a pályázatot, amely nem felel meg a formai követelményeknek, ki kell zárnunk.
Beküldési határidő: 2015. július 25.

További információk:
– Eredményhirdetés és irodalmi est a Ludwig Múzeumban: szeptember 24., 18.00 óra (felolvasás az alkotókkal és meghívott előadókkal).
A tárlat a pályázóknak ingyenesen megtekinthető, de regisztrációhoz kötött, ezt a infopult@ludwigmuseum.hu e-mail címen tehetik meg. A választott alkotásról további információk érhetők el a múzeum könyvtárában vagy a múzeum honlapján: www.ludwigmuseum.hu
– Díjazás (bruttóban): 1. díj: 100 ezer forint, 2. díj: 60 ezer forint, 3. díj: 40 ezer forint
– A nyertes munkák megjelennek az Élet és Irodalomban, továbbá a díjazott munkákból egy válogatás is olvasható lesz a kiállítótérben, a művek mellett.
– A zsűri tagjai: Csuhai István (ÉS), Grecsó Krisztián (ÉS), Hemrik László (Ludwig), Szipőcs Krisztina (Ludwig).

A pályzatkiírás az Élet és Irodalom honlapján

Várjuk a kommentedet!

Jöhetnek a hozzászólások

A TE SZÍVED MELYIK PÖTTYÖS ÍZÉRT DOBBAN?

Good Milk nyereményjáték: nyerj pihenéseket