in

MOGY 2022 Magyarok Országos Gyűlése – infok itt!

MOGY 2022 Magyarok Országos Gyűlése – infok itt!

“A Zrínyi Baranta SE és a Védett Társadalom Alapítvány szeretettel várja a magyarsággal közösséget vállalókat, családokat és közösségeket, egyesületeket és szövetségeket, országhatáron innen és túlról a nagyszülőktől a dédunokáig a Magyarok Országos Gyűlésére, 2022. augusztus 06-án és 07-én, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Méltó helyszínen, 800 évvel az Aranybulla kiadása után, 200 évvel Petőfi születése után, és 100 évvel a Székely Himnusz első felcsendülése után ismét találkozunk, hogy szerét ejtsük dolgainknak, és megtapasztaljuk, hogy „ahogy egymással bánunk, az a hazánk”.

A Nemzetvédelmi Szabadegyetem részeként előadásokkerekasztal beszélgetések és kiállítások tárják fel a magyar kultúra sokszínűségét. A vásárban kézművesek kínálják saját maguk készítette termékeiket, és vendéglátósok adnak betekintést a magyar konyha ízvilágába. A koncerteken és táncházakban szeretnénk megmutatni a magyar zenei kultúra páratlan színvonalát és sokszínűségét.

A MOGY fő mozzanata a Történelmi Élőkép, melynek során barantások, lovasíjászok és hagyományőrzők egy közös koreográfia mentén elevenítik fel a magyarság történelmének bizonyos eseményeit. Célja, hogy a közönség átérezze a nemzet közös sorsát, a magyar erkölcs gyökeréből táplálkozva jövőbe tekintő lelki erőt kapjon a nemzetépítő munkához, és emelkedett lélekkel ismerjen rá a körülötte állókban magyar testvéreire.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Mindannyian büszkék lehetünk, hogy ezt a rendezvényt önkéntesek munkájából és nagylelkű adományozók természetbeni és pénzbeli támogatásából keltjük életre. Felemelő érzés olyan nemzetben élni, ahol emberek sokasága hajlandó idejét és javait odaajándékozni egy nemes cél érdekében.” – áll a program felvezetésében

Bővebb – MOGY 2022 Magyarok Országos Gyűlése

Ez a cikk MOGY 2022 Magyarok Országos Gyűlése – infok itt! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Csak a szerencsén múlik kvíz 52. – Ma is mutatjuk a legújabb kérdéseket!

Ország tortája 2022 – A Huncut szilva herceg lett a győztes