in

Mikor húzzák az Eurojackpotot? Íme a válasz!

Mikor húzzák az Eurojackpotot? Íme a válasz!

A sorsolásokat, keddenként és péntekenként Finnországban, Helsinkiben tartják, magyarországi idő szerint 20 óra és 21 óra között. Az „A” és a „B” mező nyerőszámait egymást követően sorsolják.

Hogyan zajlik az Eurojackpot sorsolása?

Az Eurojackpot sorsolását Finnországban, Helsinkiben rögzítik, majd továbbadják a játékban résztvevő országoknak a felvételt, amit ők utána szabadon felhasználhatnak. A felvételeket csak azokban az országokban sugározzák, ahol elérhető, megvásárolható a játék, de megtalálható maga a sorsolási műsor az Eurojackpot honlapján, illetve a Youtube csatornáján is.

A nyers felvétel mellőzi a hazai adásokban megszokott elemeket, úgymint a műsorvezetőket, a kihúzott számok beolvasását, közjegyző és sorsolási bizottság elnökének jelenlétét. Pusztán két sorsológép, és az azokból külön-külön előkerülő számok láthatóak. Bár nem mutatják, a sorsolást hivatalos személy is felügyeli, viszont amíg Magyarországon ezt a szerepet a közjegyző látja el, addig Finnországban a hivatalos személyt a rendőrség biztosítja.

Az egész sorsolás kevesebb mint 3 perc alatt lezajlik, amit minden héten kedden pénteken, este 8-9 óra között tartanak.

Eurojackpot sorsológépei

A sorsológépeket ugyanaz a WinTV gyártja, aki többek között a magyar, a román, a dán vagy a finn gépek egy részét is szállítja. Bár például Horvátországban saját műsort kapott műsorvezetővel és díszletekkel a sorsolás, addig Magyarországon nem lesz külön televíziós adása az Eurojackpotnak, de saját főcímet kap. Itthon a finn sorsolást követően pár órán belül felkerül a vágott adás a www.szerencsejatek.hu Eurojackpot aloldalára, melynek külön dizájnja lesz. Továbbá megtalálható lesz a Szerencsejáték Zrt. Youtube csatornáján, illetve a Facebook oldalán is.

Szólj hozzá!

Ügynök régiesen – válasz rejtvényhez

Sportszelet nyereményjáték 2022 – játssz és nyerj! A játék március 31-ig tart!