in

Kazuo Ishiguro – Napok romjai könyv pdf – Íme a könyv online!

Kazuo Ishiguro – Napok romjai könyv pdf – Íme a könyv online!

A japán származású, Nobel-díjas brit szerző 1989-ben megjelent regénye a környezetéhez, a történelemhez, a mindenkori elvárásokhoz vakon igazodó ember szívszorító története.
Stevens, a főkomornyik utazása Angliában s egyúttal életének emlékeiben lélektani mélységével nemcsak varázslatos, hanem zavarba ejtő olvasmány is: a főhőssel együtt tűnődhetünk az igazi “méltóság” mibenlétén, az élet elveszett-elvesztegetett lehetőségein – s egyúttal a harmincas évek Angliájába is bepillantunk, legalábbis annak az angol arisztokráciának a világába, amely oly sokáig mint úriemberekkel próbált tárgyalni és barátkozni a náci Németország vezetőivel.
“Ez csak egy érzelmes szerelmi történet” – mondja a regény egyik szereplője, éppen azt sugallva, hogy a regény sokkal több annál: a történelmi vakságról, gyávaságról és az erkölcsösségnek álcázott meghunyászkodásról szóló örökérvényű regény.
Kazuo Ishiguro ezzel a könyvével robbant be a világirodalomba, elnyerte vele a Booker-díjat, s film is készült belőle Anthony Hopkins és Emma Thomson főszereplésével.

Kazuo Ishiguro – Napok romjai könyv pdf – Íme a könyv online!

Ez a cikk Kazuo Ishiguro – Napok romjai könyv pdf – Íme a könyv online! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Danna Korn – Gluténmentes élet könyv pdf – Íme a könyv online!

Viktor E. Frankl – A szenvedő ember könyv pdf – Íme a könyv online!