in

Karsai Dániel életrajz – infok itt

Karsai Dániel életrajz – infok itt.

2001-ben végeztem az ELTE Jogi Karának győri tagozatán. Utam az egyetem elvégzése után az Alkotmánybíróságra vezetett, ahol dr. Czúcz Ottó alkotmánybíró személyi titkáraként számos határozat-tervezet elkészítésében vettem részt. Másfél év után váltottam: az Igazságügyi Minisztérium Közjogi Kodifikációs Főosztályán helyezkedtem el, ahol majdnem három évet töltöttem a legváltozatosabb kodifikációs feladatok ellátásával. Mindeközben három hónapos szakmai gyakorlaton voltam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán. A gyakorlat után a Bíróság állást ajánlott nekem, amit nagy örömmel elfogadtam. A Bíróságon négy évig dolgoztam, ahol több mint ezer angol, illetőleg francia nyelvű határozat-tervezet elkészítésében vettem részt.

2009-ben, hazatérésem után egy nemzetközi ügyvédi irodában kezdtem meg ügyvédi pályámat. Két év után 2011-ben önálló ügyvédi iroda megalapítása mellett döntöttem.

A Karsai Dániel Ügyvédi Irodát speciális céllal hoztam létre: elsősorban alkotmányjogi, illetve emberi jogi problémákat felvető ügyekkel kívánok foglalkozni. Fő feladatomnak tekintem a tanácsadást, az alkotmányjoggal és az emberi jogokkal kapcsolatos ismeretek lehető legszélesebb körű terjesztését. Ennek érdekében számos neves jogvédő civil szervezettel működöm együtt, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a Transparency International Hungary.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!

Az Iroda 10 éves működése alatt számos ügyben képviseltem sikerrel ügyfeleimet mind az Alkotmánybíróság, mind a Emberi Jogok Európai Bírósága előtt. A teljesség igénye nélkül pár példa: munkatársaimmal sikerre vittük Strasbourgban a “98%-os különadó” ügyét, számos fogvatartással kapcsolatos panaszt, státuszuktól megfosztott kisegyházakattényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt elítéltet, számos polgári- és büntetőeljárás elhúzódásával kapcsolatos sérelmet és végül, de nem utolsósorban a Bíróság Nagykamarája előtt megvédtük a “molinózós” ellenzéki országgyűlési képviselők szólásszabadságát. Az Alkotmánybíróság előtt sikerrel képviseltük a jogfosztott kisegyházakattulajdonjogi sérelmet szenvedett kérelmezőketközérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos ügyeket. Az Iroda ellát személyiségi jogok védelmével kapcsolatos ügyeket, valamint jogi képviseletet munkaügyi perekben.

A Haszon gazdasági havilap 2016 novemberi különszámában listát közölt az általuk a 100 legjobbnak tartott magyar ügyvédről. A Karsai Dániel Ügyvédi Irodát az a megtiszteltetés érte, hogy bekerült ebbe a rangos társaságba mint emberi jogokra szakosodott iroda.”

Az aktívan sportoló ügyvéd 2021 júliusában észlelte betegsége első tüneteit, 2022 augusztusában diagnosztizálták nála az amiotrófiás laterálszklerózist (ALS). Karsai 2023. augusztus 10-én saját betegsége kapcsán keresetet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mivel álláspontja szerint az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma az alapvető emberi jogokat (emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jogot, az embertelen, megalázó bánásmód tilalmát és a világnézeti meggyőződés szabad megválasztásához való jogot) sérti.

Ez az ügy az én életemet nagyon személyesen érinti. De ugyanakkor egy gyönyörű szakmai kihívás is, mert itt az emberi élet és az emberi jogok, a világnézeti szabadság, emberi méltóság, kínzás, embertelen bánásmód tilalmának végső határairól beszélgetünk. Egyben a végső filozófiai kérdésekről. Életem legnagyobb ügye, szakmai szempontból is.
– Dr. Karsai Dániel[5]
Szólj hozzá!

Női kézilabda világbajnokság 2023 közvetités – infok itt

Eurojackpot nyerőszámok fríss – az Eurojackpot 2023. november 28-ai nyerőszámai