in

Hány éves Joulupukki? Íme a válasz!

Hány éves Joulupukki? Íme a válasz!

A válasz az, hogy nem tudjuk biztosan. Joulupukki maga is csak annyit tud mondani, hogy 364 évnél idősebb. Ez azt jelenti, hogy 2023. november 12-én, vasárnap reggel 4:50-kor (CET) legalább 364 év és 370 napos. De lehet, hogy még ennél is idősebb.

A Joulupukki legendája szerint ő egy szent ember volt, aki 3. században élt Myra városában, Kis-Ázsiában. Miután meghalt, csodák kísérték a sírját, és a hívők elkezdtek hozzá zarándokolni. A szentet később Szent Miklósként avatták szentté, és az ő legendája inspirálta a modern Joulupukki alakját.

A Joulupukki alakja a 19. században kezdett kialakulni Finnországban. Akkoriban a gyerekeket gyakran fenyegették a krampusszal, egy fekete, szőrös lényjel, aki a rossz gyerekeket elvitte. A Joulupukki alakja egy ellentétes karakter volt, aki a jó gyerekeket jutalmazta ajándékokkal.

A Joulupukki modern alakja 1927-ben alakult ki, amikor egy rádióműsorban először említették meg, hogy ő Lappföldön él. Ezután a Joulupukki alakja gyorsan elterjedt egész Finnországban, és később más országokban is népszerűvé vált.

Tehát a válasz a kérdésre az, hogy Joulupukki legalább 364 év és 370 napos. De lehet, hogy még ennél is idősebb.

Hány éves Joulupukki? Íme a válasz!

Három hetet töltött Magyarországon az igazi Mikulás, Joulupukki 2015-ben.

Többek közt azt is megkérdezték tőle, hány éves.

A választ a videóban találod meg!

The post Hány éves Joulupukki? Íme a válasz! appeared first on Retromuzsika.hu.

Szólj hozzá!

Tündérkert 6. rész videa – nézd online!

Tündérkert 1. rész videa – nézd online!