in

FTC – Zeljeznicar: 0-1 (végeredmény)

FTC – Zeljeznicar Európa Liga-selejtező mérkőzés: 0-1. Jöhet a visszavágó.

Összeállítások:

Ferencvárosi Torna Club: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Lamah, Busai, Gera – Varga, Böde, Somalia.
Cserék: Jova – Radó, Sesták, Nagy Dominik, Hajnal, Gyömbér, Nagy Ádám.

FK Željezničar Sarajevo: Antolovic – Memija, Bogdanovic, Kosoric, Kvesic – Blagojevic, Hadziahmetovic – Djelmic, Sadikovic, Kokot – Bajic.
Cserék: Kjosevski – Uzelac, Diatta, Stokic, Livaja, Sadikovic, Beganovic.

Játékvezetők: Gunnar Jarl JÓNSSON (Gunnar GUNNARSSON, Birkir SIGURDARSON) – izlandiak.

Gól: 
90. Beganovic
Lapok:   80. Sadikovic E. (FTC), 87. Sesták (FTC) – 42. Djelmic (ŽES), 90+1. Diatta (ŽES)
  
Végeredmény: 0-1


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

42. perc Majdnem ott volt! Gera kap labdát a tizenhatos vonalánál, a bal oldalon, háttal a kapunak, egyből az érkező Lamah elé teszi, aki laposan, gyönyörűen teker a hosszú felé, a labda a bal kapufáról pattan kifelé!

Beigazolódott, amit előzetesen sejteni lehetett a Zeljeznicar játékáról. A bosnyák csapat nagyon masszívan védekezik, egy talpalatnyi helyet sem hagy a Fradi támadóinak arra, hogy lendületesen rohamozzák a kaput. Viszont elöl szinte teljesen súlytalanok, egyetlen veszélyes akciójuk sem volt, a félpályát is ritkán lépik át. A Ferencváros viszont sokáig nem tudott mit kezdeni ezzel a játékkal, 30-40 méterre a vendégkaputól elfogyott a tudomány. Az utolsó tíz percben azonban mintha ritmust váltott volna Thomas Doll csapata, futószalagon szállították a lendületes akciókat, és az is látszik, hogy a szélekről bizony sebezhető a bosnyák “betonfal”. Viszont a zöldeknek egyelőre csak kapufáig sikerült eljutniuk – remélhetőleg a második játékrészben folytatódik a roham, és ez gólban, gólokban is megmutatkozik majd…    –  írja az onlajnok.com.

46. perc  Elkezdődött a második félidő.

89. perc A Željezničar gólt szerzett! Hidegzuhany… Diatta és Bajic játszanak össze a Fradi tizenhatosán belül egy kósza támadás végén, Diatta lövését blokkolják, a kipattanóra viszont a csereként beállt Beganovic érkezik, és kapásból a bal alsóba vágja a labdát, Dibusznak nem volt esélye. Helyzete sem volt a vendégeknek az egész meccsen…

93. perc Mérkőzés vége.

Nehéz mit mondani ezek után… A vendégeknek az egész meccsen helyzetük sem volt, az első negyvenöt percben a félpályán alig mentek át, és a rendes játékidő utolsó percében egy teljesen kósza támadás végén mégis ők találtak gólt… A Fradi viszont csak magát okolhatja, az első félidő végén minden helyzetét kihagyta, a második játékrészben pedig rettentő súlytalanok voltak támadásban. Gól nélkül nem megy… Így viszont a zöld-fehérek nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, a szarajevói pokolban innen már ha nem is csoda, de hatalmas bravúr kell ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást.- írja az onlajnok.com

Előzmények:

Két magyar csapat érdekelt a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában: a csütörtöki első felvonáson a kupagyőztes Ferencváros a bosnyák Zeljeznicart fogadja, míg a bajnoki negyedik Debrecen Rigában a Skonto vendége lesz.

A Ferencváros szintén bajnoki ezüstérmessel találkozik a bosnyák Zeljeznicar révén. A magyar együttes honlapja szerint a rivális legveszélyesebb játékosa Riad Bajic, aki 21 évesen a gólkirályi címet is megszerezte 15 találattal, ráadásul a máltai Balzan búcsúztatása (2-0, 1-0) során kétszer is eredményes volt. Emellett a Zeljeznicar a Ferencváros elleni párharcra már benevezte keretébe Joco Stokicot is, aki az előző szezonban a Borac játékosaként tíz találatig jutott.

Az első fordulóban a holland Go Ahead Eagles gárdáját 5-2-es összesítéssel felülmúló Ferencváros többek között abban bízhat, hogy kerete rutinosabb játékosokból áll. A magyaroknál öt futballistának is van főtáblás tapasztalata a második számú európai kupasorozatban, míg a riválisnál egynek se. A Zeljeznicarnak rendkívül fiatal a csapata, ugyanis az előző fordulóban pályára lépett játékosai átlagéletkora 23,9 év, míg ugyanez a szám a Ferencváros esetében 26,7.

A két csapat egyszer már találkozott egymással: 1972-ben az UEFA Kupa negyeddöntőjében 3-3-as összesítés után az FTC 11-esekkel vívta ki a továbbjutást.

Szólj hozzá!

Skonto FC – DVSC: 2-2 (végeredmény)

Kiskegyed nyereményjáték: Kaparj és nyerj