in

Freddie: “Mindenemet odaadtam, mindenünket beletettük”

“Mindenemet odaadtam, mindenünket beletettük. Hálásan köszönöm Nektek a bátorító üzenetek hadait, örülök, hogy az eredmény ellenére éreztétek, hogy piros-fehér-zöldben dobogott a szívünk…Ez itt a Mi dalunk, és el nem cserélném semmi másra… – értékelt hétfőn Freddie, aki Magyarországot képviselte a 61. Eurovíziós Dalfesztivál szombati késő esti döntőjében Stockholmban.

Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, ötödikként lépett színpadra, és 108 pontot szerzett Pioneer című dalával. Személyével Magyarország sorozatban hatodszor jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

Az énekest a színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás (mindhárman a Fool Moon a cappella együttes tagjai), valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer zenéjét Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála szerezte.

A 26-os döntőt Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával, 534 pontot szerezve, ez új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében. Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), a harmadik helyen az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett, Freddie a 19. helyen végzett.

Szólj hozzá!

Freddie így érkezett haza – videó

Nyerj wellness hétvégét!