in

Freddie: “Mindenemet odaadtam, mindenünket beletettük”

“Mindenemet odaadtam, mindenünket beletettük. Hálásan köszönöm Nektek a bátorító üzenetek hadait, örülök, hogy az eredmény ellenére éreztétek, hogy piros-fehér-zöldben dobogott a szívünk…Ez itt a Mi dalunk, és el nem cserélném semmi másra… – értékelt hétfőn Freddie, aki Magyarországot képviselte a 61. Eurovíziós Dalfesztivál szombati késő esti döntőjében Stockholmban.

Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, ötödikként lépett színpadra, és 108 pontot szerzett Pioneer című dalával. Személyével Magyarország sorozatban hatodszor jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

Szeretnél INGYEN lottózni?
EZT próbáld ki, és nyerj valódi pénzt

Az énekest a színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás (mindhárman a Fool Moon a cappella együttes tagjai), valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer zenéjét Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála szerezte.

A 26-os döntőt Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával, 534 pontot szerezve, ez új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében. Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), a harmadik helyen az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett, Freddie a 19. helyen végzett.

Szólj hozzá!

Freddie így érkezett haza – videó

Nyerj wellness hétvégét!