in

Freddie: “energiában nagyon sokat léptünk előre”

A Magyarországot képviselő Freddie szerint nagyon jól sikerült az első főpróba az Eurovíziós Dalfesztiválon hétfőn Stockholmban.

Freddie (Fehérvári Alfréd Gábor), aki Pioneer című dalával versenyez, az első főpróba után az MTI-nek telefonon elmondta, hogy minden rendben volt, “energiában nagyon sokat léptünk előre”. Hétfő este tartják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének második főpróbáját, amelyen a produkciókat – titkosan – a nemzeti zsűrik is pontozzák. Freddie azt mondta, hogy nagyon várják már az esti fellépést.

A magyar előadó pénteken a stockholmi Magyar Házban, szombaton pedig a Eurovision Village szabadtéri színpadán mutatta be versenydalát, a Pioneert, amellyel megnyerte A Dal 2016 című műsort. Mint mondta, mindkét koncert jól sikerült, az Eurovision Village-ben rengetegen, “talán több ezren is” kíváncsiak voltak rá. Hozzátette: meglepte a nagy érdeklődés, a fellépésük előtt ugyanis fél órás szünet volt. Hozzátette, hogy legújabb magyar dalát is jól fogadta a szombati fellépésen a svéd közönség.

A nézők kedden 21 órától a Duna televízióban láthatják az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyben negyedikként adja elő produkcióját Freddie. A 18 versenyzőből – akárcsak két nappal később, a második elődöntőből – tízen jutnak a jövő szombati döntő 26-os mezőnyébe. Freddie-vel együtt öten lesznek a színpadon: rajta kívül három vokalista – a Fool Moon a cappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncos.

A keddi elődöntőben (ahogy majd a csütörtökiben és a szombati döntőben is) a képernyők előtt ülők az utolsó dal elhangzását követő 15 percben küldhetnek szavazatot az előadókra a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. Az öttagú nemzeti zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte. A magyar nemzeti zsűriben Rakonczai Viktor, Lotfi Begi, Wolf Kati, Frenreisz Károly és Novák Péter pontoz.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!

Az Eurovíziós Dalfesztivál keddi és csütörtöki elődöntőit, valamint szombati döntőjét a Duna televízió 21 órától élőben közvetíti. Mindhárom estén 20 óra 30 perctől látható az Elővízió adása, amelyben bemutatják Freddie útját A Dal 2016 döntőjétől Stockholmi

Szólj hozzá!

Farm: Fűrdős Zé miatt majdnem meghiúsult a párbaj

Nézd meg Freddie produkcióját – ilyen volt a második próba