in

Fradi meccs mai: Tobol – Ferencváros 2022 – közvetités, live stream Copy

Fradi meccs mai: Tobol –Ferencváros 2022 – közvetités, live stream.

A magyar labdarúgócsapatok közül elsőként a Ferencváros kezdi meg szereplését az európai kupaporondon: a zöld-fehérek ellenfele szerdán a kazah Tobol lesz a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

A sorozatban háromszor – kétszer az Európa-ligában, egyszer a BL-ben – csoportkörös magyar bajnoknak papírforma szerint nem okozhat gondot a rivális kiejtése. Az ellenfél története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni európai kupában, méghozzá 2018-ban, az El-selejtező első körében.
Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor szerepelhet a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. A Ferencváros még sosem találkozott kazah csapattal.

A magyar bajnok keretében jelentős változás nem történt a nyáron, többnyire kevesebb játéklehetőséghez jutott és kiöregedő labdarúgók távoztak, az egyedüli kivétel a francia Angers csapatához igazolt Miha Blazic. Az érkező oldalon két hátvéd, egy középpályás és egy csatár szerepel. Az FTC számára a legnagyobb problémát a négyórás időeltolódás, illetve a hosszú, hétórás utazás okozhatja, de éppen ezért az együttes már hétfőn elindult és megérkezett Kosztanajba, ahol szerdán lép pályára.

A párharc első mérkőzése – közép-európai idő szerint – 16 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán a Groupama Arénában rendezik. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia Liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek, amely ezt célként jelölte meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Első mérkőzés (július 6.)
16.00: 
Tobol (kazah)–Ferencváros (tv: M4 Sport)

A meccset az M4 Sport közvetíti:
Tobol – Ferencváros 2022 live stream
Tobol – Ferencváros 2022 közvetités

Ez a cikk Fradi meccs mai: Tobol – Ferencváros 2022 – közvetités, live stream Copy először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Jean-Dominique Bauby – Szkafander és pillangó könyv pdf – Íme a könyv online!

Makramé karkötőt keresel? Ide nézz be!