in

Foci Eb 2016 – Magyarország-Izland: Storck reálisan nyilatkozott

A magyar labdarúgó-válogatott nem fog döntetlenre játszani szombaton a második, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésén Bernd Storck szövetségi kapitány közlése szerint.

“Nem az én stílusom döntetlenre játszani” – jelentette ki a német szakvezető, aki elárulta, hogy Fiola Attila sérülése miatt egy poszton mindenképpen változtatnia kell, de nem kívánt többet elárulni arról, hogy miként tervezi pótolni a jobb oldali védőt. Tavalyi kinevezésekor elismerte, hogy a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón szereplő játékos a kezdőcsapat tagja lesz, ugyanakkor ezt most – Szalai Ádám és Elek Ákos esetében – nem erősítette meg az MTI érdeklődésére.

Storck szerint az első, osztrákok elleni mérkőzésen aratott győzelem még mindig hatással van a csapatra, de most már Izlandra kell koncentrálni. Hozzátette, számára nem volt meglepő a szigetországiak jó játéka Portugália ellen, és az sem, hogy 1-1-es döntetlent értek el. Kifejtette, technikailag és taktikailag is mást kell játszani a marseille-i mérkőzésen, mert az ellenfél játékosai rendkívül gyorsak és erősek.

 “Nagyok az elvárások a győzelem után, most mindenki azt hiheti, hogy minden így fog folytatódni, de ez nem így van. Semmi sem változott a győzelemtől, el kell felejteni, le kell szállni a földre, mert most másik meccs következik” – mondta Storck.

A találkozó szombaton 18 órakor az orosz Szergej Karaszjov sípjelére kezdődik a marseille-i Vélodrome Stadionban, amelynek gyepszőnyege annyira rossz állapotban van, hogy a szokásoktól eltérően pénteken egyik válogatott sem edzhet rajta. A magyarok győzelemmel bebiztosíthatják nyolcaddöntőbe jutásukat. Négy nappal később Portugáliával játsszák utolsó csoportmeccsüket Lyonban.

Szeretnél INGYEN lottózni?
EZT próbáld ki, és nyerj valódi pénzt!
Szólj hozzá!

EURO-2016 – Spanyolország-Törökország: a végeredmény

Foci Eb 2016 – Magyarország-Izland: Szalai Ádám megszólalt