in

Finn-magyar – Dárdai: nyerni kell Helsinkiben

Finn-magyar 2015: Dárdai Pál szövetségi kapitány megismételte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a három pont megszerzéséért utazik a szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

“Ha döntetlent érünk el, akkor sem történik tragédia, mivel a négypontos előnyünk megmarad, de ebben az esetben a görögök még veszélyesek lehetnek. Az utolsó fordulóban Athénban játszunk és ott még a pontszerzés is nehéz, így addigra jó lenne bebiztosítani legalább a harmadik helyet. Ezért lenne fontos most nyerni” – jelentette ki a szakvezető, aki a jövőjét firtató kérdésre nem kívánt válaszolni a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Dárdai szerint a litvánok ellen 4-0-ra megnyert pénteki barátságos találkozó elérte a célját, mert játékosai “versenyben maradtak”. Elárulta, a finn fővárosban ugyanúgy két csatárral küldi majd pályára a csapatát.

A Hertha BSC vezetőedzőjeként is dolgozó szakember ezúttal nem kívánt olyan jóslásba bocsátkozni, mint a finnek ellen 1-0-ra megnyert hazai meccs előtt, amikor is azt mondta, hogy a 80. perctől lesz majd érdemes figyelni:
“Akkor türelmesen kellett játszanunk, most viszont nyernünk kell, így mindegy mikor, csak vezessünk. Persze a legjobb az lenne, ha már az első húsz percben ez bekövetkezne” – mondta Dárdai, aki elárulta, egy-egy periódusban lehet, hogy feljebb tolják a védekezést, mert az ellenfél térfelén szerzett labda nagyobb sebet ejt a riválison.

A kezdőcsapattal kapcsolatban annyit elárult, hogy az egyformán kisebb sérüléssel bajlódó Gera Zoltánra és Juhász Rolandra is számít, amennyiben felépülnek, illetve kapus poszton a heti edzésmunka alapján dönt Király Gábor és Dibusz Dénes között. A litvánok ellen néhány bravúros védést bemutató 39 éves Királlyal kapcsolatban külön kiemelte, nagyon tetszik neki, hogy “ilyen fiatalon ennyire élvezi a játékot”, majd hozzátette, nagy nyugalmat áraszt az edzőtáborban is.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

“A három pont megszerzése hatalmas előrelépés lenne, mert akkor ősszel már igazi ki-ki meccsek következhetnének az egyenes kvalifikációt jelentő első két helyért” – mondta Dzsudzsák Balázs, aki úgy vélte, nem rak terhet a csapatra, hogy kimondva győzelmet vár a szövetségi kapitány, ugyanis tavaly ősszel is ez volt a helyzet és akkor sikerült nyerni.

Tőzsér Dániel szerint nem vízválasztó a mostani meccs, ő inkább úgy fogalmazott, minél kevesebb találkozó van hátra, annál fontosabbak, annál nagyobb téttel bírnak.

Juhász és Gera egyaránt úgy nyilatkozott, hogy szépen javul az állapotuk, utóbbi kijelentette, fizikálisan készen áll a finnországi meccsre.

 

Szólj hozzá!

Kenó nyerőszámok 24. hét, június 8-i

Bors nyereményjáték: ismét nyerőmatricák