in

Finn-magyar – Dárdai: nyerni kell Helsinkiben

Finn-magyar 2015: Dárdai Pál szövetségi kapitány megismételte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a három pont megszerzéséért utazik a szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

“Ha döntetlent érünk el, akkor sem történik tragédia, mivel a négypontos előnyünk megmarad, de ebben az esetben a görögök még veszélyesek lehetnek. Az utolsó fordulóban Athénban játszunk és ott még a pontszerzés is nehéz, így addigra jó lenne bebiztosítani legalább a harmadik helyet. Ezért lenne fontos most nyerni” – jelentette ki a szakvezető, aki a jövőjét firtató kérdésre nem kívánt válaszolni a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Dárdai szerint a litvánok ellen 4-0-ra megnyert pénteki barátságos találkozó elérte a célját, mert játékosai “versenyben maradtak”. Elárulta, a finn fővárosban ugyanúgy két csatárral küldi majd pályára a csapatát.

A Hertha BSC vezetőedzőjeként is dolgozó szakember ezúttal nem kívánt olyan jóslásba bocsátkozni, mint a finnek ellen 1-0-ra megnyert hazai meccs előtt, amikor is azt mondta, hogy a 80. perctől lesz majd érdemes figyelni:
“Akkor türelmesen kellett játszanunk, most viszont nyernünk kell, így mindegy mikor, csak vezessünk. Persze a legjobb az lenne, ha már az első húsz percben ez bekövetkezne” – mondta Dárdai, aki elárulta, egy-egy periódusban lehet, hogy feljebb tolják a védekezést, mert az ellenfél térfelén szerzett labda nagyobb sebet ejt a riválison.

A kezdőcsapattal kapcsolatban annyit elárult, hogy az egyformán kisebb sérüléssel bajlódó Gera Zoltánra és Juhász Rolandra is számít, amennyiben felépülnek, illetve kapus poszton a heti edzésmunka alapján dönt Király Gábor és Dibusz Dénes között. A litvánok ellen néhány bravúros védést bemutató 39 éves Királlyal kapcsolatban külön kiemelte, nagyon tetszik neki, hogy “ilyen fiatalon ennyire élvezi a játékot”, majd hozzátette, nagy nyugalmat áraszt az edzőtáborban is.

“A három pont megszerzése hatalmas előrelépés lenne, mert akkor ősszel már igazi ki-ki meccsek következhetnének az egyenes kvalifikációt jelentő első két helyért” – mondta Dzsudzsák Balázs, aki úgy vélte, nem rak terhet a csapatra, hogy kimondva győzelmet vár a szövetségi kapitány, ugyanis tavaly ősszel is ez volt a helyzet és akkor sikerült nyerni.

Tőzsér Dániel szerint nem vízválasztó a mostani meccs, ő inkább úgy fogalmazott, minél kevesebb találkozó van hátra, annál fontosabbak, annál nagyobb téttel bírnak.

Juhász és Gera egyaránt úgy nyilatkozott, hogy szépen javul az állapotuk, utóbbi kijelentette, fizikálisan készen áll a finnországi meccsre.

 

Szólj hozzá!

Kenó nyerőszámok 24. hét, június 8-i

Bors nyereményjáték: ismét nyerőmatricák