in

Eurovízió 2018 döntő: túl a fellépésen az AWS! Most már a szavazatokon múlik minden!

Hirdetés
Hirdetés

Az AWS 21. produkcióként lépett a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének színpadára. 

Zsinórban nyolcadik alkalommal láthatunk magyar fellépőt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, és ezúttal a versenyben egyedülálló módon metálzenekarral lepjük meg a dalfesztivál közönségét.

A ma esti showműsorban a moldáv DoReDoS, és svéd Benjamin Ingrosso után az AWS zenekar lépett színpadra.

A Viszlát nyár című dalt a fináléban tapssal és ujjongással fogadta a közönség, most már a szavazókon múlik a végeredmény.

Az AWS ismét beleadott mindent

“Nem csak a honfiúi kebel mondatja velünk, de ez az eddigi legjobb produkció. Nagyon odatették a fiúk, minden bejött, a pirotechnikától a közönségbe ugrásig.” – írja a hvg.hu szerzője.

Az Index így ír – ” Tényleg jó volt az AWS, de az izraeli lányba kicsit beleszerettem.”

“Az AWS ismét beleadott mindent, Siklósi Örs körül lobogtak a lángok, amikor egy kifutón kirohant a közönségbe, a gitáros, Kökényes Dániel hibátlanul végrehajtotta a stage divingot – óriási őrjöngést kaptak cserébe a közönségtől, villantak a metálvillák.” – szerepel az origo.hu beszámolójában.

Hajrá AWS! Hajrá viszlát nyár!

Mintha lemennénk reggelizni, úgy érkezünk az arénába, már nem is izgulunk. Két nap alatt sikerült megszokni az Eurovíziós hangulatot és talán már mondhatjuk, hogy rutinosan lépünk majd este a színpadra. Külön megtiszteltetés volt megismerni Lordit és a Moonspell két tagját, nem mindennap találkozik az ember világsztárokkal” – árulta el a döntő előtt Kökényes Dániel, a zenekar gitárosa.

A dal zenéjét Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron és Schiszler Soma, míg a szövegét Siklósi Örs szerezte.

Az AWS a Viszlát nyár című számmal február végén megnyerte A Dal 2018 című dalválasztó versenyt, ezáltal a zenekar képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AWS tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana – 2011, Égésföld – 2014, Kint a vízből – 2016) jelentetett meg.

A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

 

Jöhetnek a hozzászólások

ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó 2018. május 12-ei – 19. hét nyerőszámai

Bejutott az AWS és a Viszlát nyár című dal a 63. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este Lisszabonban.

Eurovíziós Dalfesztivál 2018 – így végzett az AWS