in

A Dal 2018 – Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel

Hirdetés
Hirdetés

A Dal 2018 legjobb 30 mezőnyébe bekerült Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel dala.

Nikoletta, Attila és Róbert már nagyon régóta ismerik egymást, de a Dal 2018 színpadán zenélnek először együtt.

Szőke Nikoletta 2002-ben kezdte jazzénekesi tanulmányait Winand Gábornál. Az első énekóra után hat hónappal debütált a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. 2005-ben a Shure Montreux International Jazz Voice Competition első díját és közönségdíját vehette át a mezőny legfiatalabbjaként. 2012-ben Junior Príma Díjat vehetett át. 2015-ben és 2016-ban is az „Év énekesnőjének” választották a JazzMa.hu olvasóinak szavazata alapján.

Kökény Attila 2000-ben kezdett el az énekléssel foglalkozni. Az országos ismertséget egy tehetségkutató verseny hozta meg számára 2010-ben. Rá egy évre jelent meg első önálló albuma. 20 éve zongorázik, klasszikus zene iránti tisztelete dalaiban is megjelenik, és a nagykoncertjeit is gyakran szimfonikus zenekar kíséri.

Szakcsi Lakatos Róbert édesapja, a híres zenész, Szakcsi Lakatos Béla. Róbert a klasszikus zene és a jazz világában is otthonosan mozog. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, majd a baseli Zeneművészeti Főiskola hallgatója lett, klasszikus és jazz szakon tanult. Krakkóban elnyerte a Legjobb zongorista és a Legjobb szólista díjat, majd 2001-ben szóló-zongora vetélkedőben az első helyet szerezte meg a Montreux-i Jazz Fesztiválon. A Bolla Quartet tagjaként a legjobb szólistának járó díjat vehette át a 2005-ös avignoni jazz fesztiválon.

A Dal 2018 színpadán az „Életre kel” című dallal jutottak a legjobb harminc produkció közé, hogy versenybe szállhassanak a Magyarország legjobb dala címért.

Előadó: Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert
Cím: Életre kel
Zeneszerző: Szakcsi Lakatos Róbert
Szövegíró: Müller Péter Sziámi

A Dal 2018 dalválasztó show élő adásait január 20-tól szombat esténként, hat héten keresztül láthatják a Duna Televízió nézői.

Mutatjuk! Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel

Íme a dal teljes szövege.

Várjuk a kommentedet!
A dal 2018 - versenyzők, zsűri névsora

A Dal 2018 – újabb produkciók kerültek az elődöntőbe

A Dal 2018 extra – Balázs Fecó és Janicsák Veca – Maradj velem