in

A Dal 2018 szavazás – Mi a véleményed az AWS győzelméről?

A dal 2018 - versenyzők, zsűri névsora
Hirdetés
Hirdetés

Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten.

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Dánielfy Gergely, Király Viktor, a yesyes és az AWS száma közül a tévénézők választották ki a nyertest.

A legtöbb szavazatot az AWS kapta, a Viszlát nyár lett Magyarország legjobb dala, és így az AWS képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.

A Dal 2018 - Mi a véleményed az AWS győzelméről?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

A fiatalokból álló, korábban a nagyközönség előtt kevéssé ismert metálzenekar több mint tíz évvel ezelőtt alakult.

A Viszlát nyár című dal zenéjét Kökényes Dániel és Brucker Bence gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerezte, a szöveget az énekes Siklósi Örs írta. Az AWS eddig három lemezt készített, a Fata Morgana 2011-ben, az Égésföld 2014-ben, a Kint a vízből 2016-ban jelent meg. Szerepeltek már az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában is. A zenekar turnézott együtt a Subscribe-bal, a Blind Myselffel és a Roaddal is.

iklósi Örs, az AWS frontembere a show-műsor után, A Dal – Kulissza című műsorban elmondta: egyelőre nem tudják felfogni, mi történik velük. Mint a zenekar tagjai elmondták, most az ünneplés következik, utána aztán nagyon intenzív munkás időszak fog elkezdődni.

Várjuk a kommentedet!
A dal 2018 - versenyzők, zsűri névsora

A Dal 2018 – megvan a győztes

hatos lottó nyerőszámok

Hatoslottó nyerőszámai és nyereményei – 8. hét: 2018.02.25