A Dal 2018 – Patikadomb – Jó szelet!

Hirdetés
Hirdetés

A Dal 2018 legjobb 30 mezőnyébe bekerült Patikadomb – Jó szelet! dala.

A Patikadomb zenekart 2013-ban alapították, sikerük azóta is töretlen. Most például A Dal 2018 színpadán láthatjuk őket.

Kátai Tamás, Dobos Gábor és Ujvári Gyula az alternatív rock, az electronica és a pop műfajában egyarán jártas, így a Patikadomb zenéjében is mindhárom műfajelemet felfedezhetik a zenekedvelők. A zenekar tagjai magyarul írják dalaikat, mivel úgy látják, hogy saját anyanyelvén az ember sokkal jobban ki tudja fejezni magát.

2014. január 29-én jelent meg a banda első albuma Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül a Felhívás keringőre egyből felkerült a Petőfi Rádió lejátszási listájára. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014-ben felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, ami a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató koncertje is volt.

Patikadomb – Idén egy újabb lépcsőfok vár rájuk

2015-ben nagy sikereket értek el a Süssön című slágerükkel. A zenekar következő nagy sikere a Mechwart liget című dal volt, amelyhez elkészült a banda első videoklipje is. Nézd csak című daluk pedig 2016-ban egész nyáron a Petőfi Rádió Top 30-ban szerepelt, később a legjobb negyven dal közé került. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már. A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta az országot.
Idén egy újabb lépcsőfok vár rájuk, hiszen ők is ott lesznek „Jó szelet!” című szerzeményükkel A Dal 2018 színpadán, hogy versenybe szálljanak a Magyarország legjobb dala címért

Előadó: Patikadomb
Cím: Jó szelet!
Zeneszerző: Dobos Gábor, Kátai Tamás, Ujvári Gyula
Szövegíró: Dobos Gábor

A Dal 2018 dalválasztó show élő adásait január 20-tól szombat esténként, hat héten keresztül láthatják a Duna Televízió nézői.

Hallgasd bele! Patikadomb – Jó szelet!

Jöhetnek a hozzászólások

Watch Dragon ball super