in

Ázsiai nép – válasz rejtvényhez

Hirdetés

Ázsiai nép – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi az ázsiai nép más néven.

Íme a válasz: Hoa, Ind, Kurd, Tatárok, Thai, Üzbég, Oguz, Alán, Grúzok, Lao, Negrító

Mi a nép?

Sok együtt élő ember; egy nemzethez vagy nagyon nagy csoporthoz tartozó, zömmel közös származású emberek, akik többnyire egy területen élnek, és közös kultúrát, nyelvet használnak – tekintet nélkül korra, nemre, rangra és más szempontokra.

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Ázsia etnikailag legtarkább képet mutató földrész, ahol az összes éghajlati típusnak megfelelően a legkülönbözőbb környezeti feltételekhez alkalmazkodott népek alakultak ki. Ázsiában a sok nyelven beszélő népek többsége a mongolid nagyrasszba tartozik. Bőrük sárga, hajuk fekete, vastag szálú, kicsi orruk van, kiugró pofacsonttal, szűk és ferde szemréssel, alacsony termettel. Idetartoznak a kínaiak, a koreaiak, japánok, mongolok, vietnamiak, burmaiak. A másik nagyrassz az europid: a hindukkal, az arabokkal, irániakkal, kaukázusiakkal, akik Délnyugat-, Dél- és Észak-Ázsiában élnek.
Sokak számára Ázsia a misztikumot jelenti, ahol a fejlődés és modernizáció folyamata nem változtatta meg az ősi hagyományokat, a keleti kultúrát, de ez ma már csak részben vagy egyáltalán nem igaz.

 

Ez a cikk Ázsiai nép – válasz rejtvényhez először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Mésztufagát – válasz rejtvényhez

Barkácsgép márka – válasz rejtvényhez