Australian Open: így szerepelt Babos Tímea a vegyes páros döntőjében

Hirdetés
Hirdetés

Australian Open – Babosék kikaptak a vegyes páros döntőjében.

Babos Tímea oldalán az indiai Rohan Bopannával 2:6, 6:4, 11-9-re, döntő rövidítésben kikapott vasárnap a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében.

Pénteken néhány órával azt követően, hogy megnyerte a női párosok küzdelmét a francia Kristina Mladenoviccsal, az indiai Rohan Bopanna társaként a vegyes párosok között bejutott a döntőbe Babos Tímea.

A vasárnap hajnali döntőben a kanadai Gabriela Dabrowski és a férfi párosoknál diadalmaskodó horvát Mate Pavic alkotta duó volt az ellenfél.

Szuper Tie-Break döntött és vesztettek Timiék

Bopanna rontja a saját adogatását, aztán Pavic adogat, Bopanna ront – is, 0:2… Pavic megcsinálja a második szervájárt is, 0:3.

Babos adogat. Hosszú az első szervája, de másodikra hozza a pontot,  Dabrowski emelése volt hosszú, 1:3. A második szervája Pavicnak ment, jó fogadása után Dabrowskit üti le a pályáról, itt a pont, 2:3.

Dabrowski adogat. Babos ront, telibe találta a hálókamerát. 2:4. Térfélcsere.

Dabrowski újabb adogatását Bopanna üti ki fogadóként, 2:5.

Babos hozza a pontot, 3:5. A horvát adogatása után Pavic kétszer is Timire játszott, aztán beütötte a ziccert, 3:6

Nagy játék után Bopanna végre hoz egy pont, 4:6. Az indiai végre megérkezett a játékba, hozta adogatásából mindkét pontját, 6:6.

Babos adogatása után itt a pont, de Pavicékis hozzák a játékukat, 8:7. Újból sikerült egyenlíteni, és Bopanna jó tenyeresével meccslabda, 9:8. Pavic ásszal hárít. 9:9.
Pavic újabb szervájával most ott a meccslabda, 9:10. Timinek kell megmenteni a meccset. Nem sikerül, jó adogatását Dabrowski még jobban fogadta, Babos nem tudott rá mozdulni, a labda beesett, 9:11. – áll az nso.hu beszámolójában.

Emlékezetes verseny

Babos adogatásánál Dabrowski ütött egy nyerőt, így 11-9-re az ellenfélé lett a döntő rövidítés, és ezzel együtt a meccs is 4:6, 6:2, 11-9 arányban. Nagyon szoros meccs volt, kár volt a rövidítésben elengedni az elején az ellenfelet. Babos Tímea most még szomorú, de így is emlékezetes marad neki az Australian Open, hiszen két döntőt játszhatott, és ezek közül a női párosokét meg is nyerte. – írja a 24.hu újságírója a záró pontokról.

Ász után jött a return

Babos második szervája után Bopanna röptével hozta a pontot, végre nálunk volt az előny, amikor Babos ütött egy hosszút, majd Bopanna a hálóba ütött egy labdát. 8:7 volt oda, amikor Babos egy lecsapással egyenlített, majd Bopanna elütése után Pavic szervájánál volt meccslabda.

A horvát ásszal egyenlített, majd a következő ásszal már ott volt a meccslabda. Babos adogatására pedig olyan returnt ütött Dabrowski, amivel nem lehetett mit kezdeni. Hatalmas küzdelemben nyert végül a kanadai, horvát páros. – írta az utolsó pontokról az origo.hu tudósítója.

Az eredményhirdetésnél Babos Tímea sportszerűen gratulált az ellenfélnek, megköszönte Bopanna teljesítményét és reményét fejezte ki, hogy legközelebb esetleg több szerencséjük lesz.

A győztes páros tagjai 160 000 ausztrál dolláron osztoznak – ez valamivel több mint 32.3 millió forint.

A Hungarian Tennis ez írta

Sajnos nem sikerült a győzelem, Timiék a második szettet 6-4-re elvesztették, majd a szuper tie-breakben 3-6-ról álltak fel, a vége azonban Dabrowskié és Pavicé lett, Timiéknek 9-8-nál meccslabdájuk volt, de végül az ellenfél örülhetett, 26 64 11-9-re nyertek.

ÍGY IS NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD Babos Tímea, köszönjük, hogy a kéthetes versenyt végig izgulhattuk miattad!

Hajrá tovább és várunk haza a budapesti WTA versenyre!

Végeredmény

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Bopanna (magyar, indiai, 5.)–Dabrowski, Pavic (kanadai, horvát, 8.) 6:2, 4:6, 9:11

Jöhetnek a hozzászólások

Watch Dragon ball super