in

Anne otthonra talál 4. rész magyarul videa – nézd online!

Hirdetés

Anne otthonra talál 4. rész magyarul videa – nézd online!

Az alkotók igen bátran nyúltak hozzá az irodalmi alapanyaghoz, mivel – a már említettek mellett – olyan fontos, és manapság is aktuálisnak számító problémákat (feminizmus, rasszizmus, szólásszabadsághoz való jog stb.) szőttek a történetbe, melyekkel a XIX. végi társadalom tagjainak is meg kellett birkózniuk. Ráadásul Avonlea-t nem egy idealizált, hanem társadalmi és szociális kérdésekben sokszor előítéletesen viselkedő, ám hibáikat belátni képes lakók közösségeként ábrázolja – egyedül a sokszor elnyomóan fellépő, főként idősebb férfiakból álló városvezetés tagjainak világlátása nem változik az egyes epizódok során –, ugyanakkor nem hiányoznak belőle a könyvre is jellemző szívmelengető pillanatok és a gyermeki kalandok sem. Ennek megfelelően a sorozat képi világára a világos (arany és sárga) és sötét (szürke és sötétkék) tónusú színvilág váltakozása jellemző; az előbbi Anne álmodozásainak, felfedező kóborlásainak, s boldog pillanatainak ábrázolására, míg az utóbbi a drámai történéseket bemutató jelenetekre jellemző. Bobby Shore operatőr emellett a főhősnő kellemetlen emlékeinek feltöréséből adódó zaklatottságát speciális kamerakezelés révén érzékelteti.

A szereplők a hosszabb játékidőből, valamint a forgatókönyv sajátosságaiból adódóan jóval kidolgozottabbak, mint a regényben, s a remek színészi alakításoknak köszönhetően jellemfejlődési ívük is sokkal látványosabb. Amybeth McNulty, ír színésznő egy naiv, szenvedélyes, sokszor lobbanékonyan és meggondolatlanul viselkedő, ám csupaszív Anne-t formál meg, aki a nevelés és a kalandok hatására az évek előrehaladtával egyre érettebbé válik. Geraldine James remekül megragadta a megközelíthetetlennek tűnő, ám valójában melegszívű és igazságos – és a sorozatban talán legtöbbet fejlődő – Marilla jellemét, R. H. Thomson pedig nagyon hitelesen alakítja a félénk, introvertált Matthew Cuthbertet, aki azonban szeretteiért, illetve a jó ügy érdekében képes határozottan és bátran cselekedni. Lucas Jade Zumann egy rendkívül szimpatikus, egyenes és felelősségteljes Gilbert Blythe-ot formál meg, aki a kezdetektől szimpatizál Anne-nel, és védelmébe veszi őt a csúfolódó osztálytársakkal szemben.

Corinne Koslo szintén kiváló választásnak bizonyult a vaskalapos és szókimondó, ám tévedését belátni képes Rachel Lynde szerepére, de említésre érdemes még a karakán és haladó szellemű Muriel Stacyt alakító Joanna Douglas, valamint a kifinomult viselkedésű, kissé naiv, de Anne-hez mindvégig hűséges Dianát megformáló Dalila Bela játéka is.

Nézd meg itt az epizódokat: Anne otthonra talál

Ez a cikk Anne otthonra talál 4. rész magyarul videa – nézd online! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Vegyjel laurencium – válasz rejtvényhez

Disney channel kvízek – Mutatjuk a kvízeket!