in

A Konyhafőnök – Ez történt a május 11-ei adásban: Rácz Jenő a szultán!

Hirdetés
Hirdetés

A Konyhafőnök – Ez történt a május 11-ei adásban: Rácz Jenő a szultán!

Egy hagyományos ökörsütést követően az 1001 éjszaka legszebb meséit elevenítette fel a zsűri A Konyhafőnök elődöntőjében.

Rácz Jenő szultánként, Fördős Zé pedig dzsinnként tündökölt a második feladatban.

Az első főzés alkalmával egy egész ökör részeiből válogathattak a pirosak, a szerencsére bízva magukat. Ököruszály is feltűnt a konyhában, mint nehezítés, de nyelv, steak-ek, ökör csontvelő és pacal is helyet kapott a hozzávalók között. A tradícionálisnak számító hátráltatásnak köszönhetően a versenyzők között megkezdődött a rivalizálás is, hiszen a verseny tétje napról napra nő!

Többen meglepődve érkeztek a konyhába, hogy nekiálljanak a második feladatnak. Rácz Jenő szultánként trónolt, Fördős Zé pedig dzsinnként tevékenykedett. Egy baghdadi piac részletét varázsolta a zsűri (vagy maga Zé, mint dzsinn) a konyhapultba, ahonnan a versenyzők válogathattak.

Találhattak többek között báránybordát, kecske gerincet, galambokat, teve rostélyost, sárgaborsót, vörös lencsét, csicseriborsót, gránátalmát, fügét, datolyát és keleti fűszereket is, mint például szumákot, szezámmagot, sáfrányt és szárított hibiszkusz virágot. A szultán kívánságára Sárközi Ákos is beállt főzni, hogy az uralkodó kóstolhasson Michelin-csillagos közel-keleti ízeket is.

Az elődöntő második napján egy újabb versenyző, aki sárga köténnyel jutott be a versenybe, búcsúzni kényszerült A Konyhafőnök címtől és az ezzel járó 10 millió forinttól. A többiek tovább harcolnak a középdöntőbe kerülésért!

Zé óriási előnyhöz juttatta az egyik versenyzőt?

Mengyi: „Norbi hangneme teljesen kikészített”

Rácz Jenő újabb nyelvleckét tartott Wendy-nek

Jenő újjászületett: ő lett a Konyhafőnök teljhatalmú szultánja!

Könnyeivel küzdött a versenyző: neki kellett elhagynia a konyhát!

Várjuk a kommentedet!

Exatlon Hungary 2021 – 96. adás teljes

Eurojackpot nyerőszámok 2021 – íme a május 14-ei sorsolás eredménye