in

A Konyhafőnök 2023 szereplők – íme a kiesők névsora

A Konyhafőnök 2023 szereplők – íme a kiesők névsora.

2023.09.27.

Kettel-Fülöp Flóra és Kurta Zsuzsa csap össze A Konyhafőnök jubileumi évadának Fináléjában!

 A hagyományoknak megfelelően a Finálé előtti versenynap első feladatában ismerősök és rokonok segítették a dobogósokat: Obersovszky Nórához nővére, Izabella, Kurta Zsuzsához unokatestvére, Orsolya, míg Kettel-Fülöp Flórához angol származású férje, Toby érkezett.

A feladat is ennek megfelelően vasárnapi, családi ebédpárok voltak, amiket személyesen az évad legendás alakja, Marika néni inspirált. Sárközi Ákos előtt csirkepaprikás volt, desszertként szilvásgombóccal, Fördős Zé előtt marhapörkölt sorakozott nokedlivel, majd túrófánk lekvárral, Rácz Jenő pedig rántott húst villantott burgonyapürével és almáspitét mutatott folytatásként. A szerencse döntötte el, hogy melyik rokonságnak mit kellett főznie.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki és nyerj valódi pénzt! KLIKK!

A Finálé előtti utolsó feladatban a zsűri azt várta a séfkabátosoktól, hogy dobjanak be mindent, amit eddig láttak és tanultak, mert aki itt továbbment, az a Fináléig repült! Aki galamblelkű, nem juthatott tovább, ugyanis két galambot kaptak a versenyzők, amiket répával kombinálhattak.
A zsűri döntése alapján A Konyhafőnök történetének legjobban szereplő várandós anyukája a harmadik, dobogós helyen végzett Obersovszky Nóra lett!

A Fináléban Sárközi Ákos és Rácz Jenő egy-egy versenyzője küzd meg a végső győzelemért, A Konyhafőnök trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért! Ezzel nyitott maradt az első Aranykupa sorsa is, hiszen még bármelyik séf elhódíthatja a csillogó serleget!

2023.09.26.

Megvan a dobogós mezőny!
A Konyhafőnök történetében eddig még nem látott feladat várta a Döntősöket! Az már biztos, hogy női győztese lesz a jubileumi évadnak, az évad legjobban teljesítő férfiszakácsa Horváth Geri lett.

Dupla szimultán főzést hajtottak végre a séfkabátosok, mind a két Michelin-csillagos séf készített egy-egy kifinomult ételt, amit a versenyzőknek párhuzamosan kellett elkészíteniük. Ilyen nehézségű feladat még egyszer sem volt a gasztroreality történetében! Rácz Jenő főétele kacsamáj volt zellerrel és körtével, míg Sárközi Ákos desszertjében a zeller és a körte is visszaköszönt. A séfek szerint ezek „egyszerű” fogások, amit a versenyzők valahogy már nem akartak elhinni.

A második feladat is méltó volt a jubileumi Döntőhöz: mirelit alapanyagokból várt kifogástalan, éttermi minőségű tányérokat a zsűri. A főétel mirelit bélszínroló volt, amihez köretelemnek rengeteg fagyasztott zöldség és gyümölcs közül választhattak.

Miután a séfkabátosok megbirkóztak a párhuzamos valóságokkal és áttörték a jeges pultot, egy lépéssel közelebb kerülhettek a Fináléhoz. Egy versenyzőnek viszont távoznia kellett: Horváth Geri számára a Döntő harmadik napján ért véget A Konyhafőnök. Már csak a dobogósok, a legjobb három van versenyben a trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért: Obersovszky Nóra, Kurta Zsusza és Kettel-Fülöp Flóra.

2023.09.26.

Közeledik a verseny vége!

A Döntő második napján a versenyzők egy lépéssel közelebb kerülhettek a végső győzelemhez!

 Házi és vadalapanyagok hevertek a pulton, a versenyzőknek ezúttal két ételt, egy elő-és egy főételt kellett elkészíteniük 60 perc alatt. Házi kecske és vadkecske, házi kacsa és vadkacsa, házi nyúl és vadnyúl, házi sertés és vaddisznó, galamb és vadgalamb volt a főalapanyag, ami mellé például sóskát és vadsóskát, brokkolit és vadbrokkolit választhattak a séfkabátosok. A feladat két tányérjába nem használhatták ugyanazt az alapanyagot.

Muflongerinccel dolgoztak a második főzés alkalmával, amit Magyarországon termesztett, különleges trópusi gyümölcsökkel kellett párosítani. A gyümölcsök gazdája, a cserkeszőlői Iglódi Ferenc is ellátogatott a stúdióba, hogy bemutassa üvegháza érdekességeit. Az ehető banánvirágtól a banántörzsig, a magyar narancson át a mangóig, rengeteg egzotikus gyümölcs volt a paradicsomi pulton. A séfkabátosoknak 3 különböző elemet kellett választaniuk, plusz egy kötelező elemet, a banántörzset.

A versenynap végén Földi Laci hagyta el a konyhát. Percről percre közeledik A Konyhafőnök jubileumi évadának Fináléja, ahol kiderül ki nyeri meg a trófeát és az ezzel járó 10 millió forintot!

Legjobb 4 közé kerültek:

Obersovszky Nóra

Horváth Gergely

Kurta Zsuzsa
Kettel-Fülöp Flóra

2023.09.22.

A Konyhafőnök – jön a Döntő!

Lezárult a Középdöntő, a hat legjobb jövő héten séfkabátot húz, hogy A Konyhafőnök történetének legnehezebb hetén egyvalaki közülük elvigye a trófeát és az ezzel járó 10 millió forintot!
Egy piros kötényes kezdte meg a menetelést a galériára, először Kurta Zsuzsa, aki az előző napon a legjobban teljesített, neki már nem is kellett ma főznie. Az első feladat legjobbja pedig megúszhatta a második főzést, így óriási volt a tét. Olyan ételeket gondoltattak újra a séfek, amiket a legtöbb ember nem szeret. Ilyen például a tökfőzelék, a sóska, a kocsonya és a menzás piskóta. A Középdöntő ezen szakaszán, ahol a Döntőbe kerülés a tét, csak és kizárólag éttermi színvonalú tányért fogadott el a zsűri. A feladat végül Horváth Gerinek sikerült a legjobban, így két piros kötényes került be elsőként a Döntőbe.

A Középdöntő utolsó feladata megfelelt az elvárásoknak: Sárközi Ákos diktált a versenyzőknek, mégpedig egy szokásos módon „egyszerű” ételt. Egy joghurtos mousse-t hozott erre a napra.

A Döntő kapuján Molnár-Thomka Hanna búcsúzott el a versenytől, így összeállt a Döntő mezőnye, ahová 3 kék és 3 piros kötényes jutott be:
Kettel-Fülöp Flóra,
Földi Laci,
Nagy Dani,
Kurta Zsuzsa,
Obersovszky Nóra és
Horváth Geri.

2023.09.20.
Fördős Zé kerül terítékre

A Középdöntő következő adásában a Street Kitchen bázisára látogatnak el a versenyzők.

Előtte azonban szikaszarvas állta útjukat, majd csípős hangulatba kerültek a színes kötényesek. A második feladatban rákkal párosíthatták a főételüket, miközben Flóra egy véletlen balesetnek köszönhetően összeesett a stúdióban, a fekete kötényes Dani pedig fülsüketítő áriákat énekelt.

Újabb versenyző hagyta el A Konyhafőnök stúdióját, számára véget ért a verseny a trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért!

A nap végére Nagy Dani és Sinkovic Dóra álltak már csak a zsűri előtt, hogy megtudják, melyikük folytathatja tovább a versenyt. A kieső elérzékenyülve távozott a konyhából.

Kiesett: Sinkovic Dóra 

Bővbebb: A Konyhafőnök 2023 szereplők
A Konyhafőnök 2023 kiesők

Szólj hozzá!

SPAR – Valdor nyereményjáték 2023: A Valdor mindig nyerő választás – A játék október 18-ig tart!

TESCO – Purina nyereményjáték 2023 – nyerd meg a napi nyereményeket: A játék október 13-ig tart!