in

A Dal 2021 szavazás – sms-ben lehet majd voksolni a versenyzőkre

Hirdetés

A Dal 2021 szavazás – sms-ben lehet majd szavazni.

A dalversenyben idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a produkciókat. A korábbi évekből ismerős zsűritagok: Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, valamint Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere. Hozzájuk csatlakozik az új ítész, Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS-szavazáson keresztül, így idén is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

A Verseny döntőjében a zsűri az egyes dalok elhangzása után csak szóban értékeli a produkciókat.

JÁTSSZ és nyerd meg a Bosch szerszámok egyikét!
A játék október 20-ig tart!

Az összes dal elhangzása után pontozza a négy zsűritag a produkciókat 10, 8, 6 illetve 4 ponttal, ennek értékelése alapján alakul ki a legjobb négy versenydal mezőnye. A négy legtöbb pontot szerző dal közül a nézők SMS-ben küldött szavazatokkal választják ki a verseny győztesét. Nagyjából 20 percük van voksaikat leadni. A legtöbb nézői szavazatot szerzett dal nyeri a Versenyt.
Ha a zsűri pontozásának eredményeként úgy alakul ki holtverseny, hogy négynél több dal jutna tovább a nézői szavazásra, a zsűri a továbbjutás szempontjából utolsó helyen holtversenyben állók közül az(oka)t a dal(oka)t nevezi meg, amelye(ke)t bejuttat a legjobb négy közé. Ha a Verseny döntőjében az SMS-ben zajló nézői szavazás eredményeként alakul ki holtverseny, a szavazást – a műsoridő-keretek között, 3 percnél rövidebb időtartamban – kell újraindítani.

20 érvényes szavazat adható le

SMS-ben – függetlenül attól, hogy hány versenyzőt érint – a válogatók, az elődöntők és az élő döntő
teljes szavazási időtartama alatt egy telefonszámról összesen legfeljebb 20 érvényes szavazat adható le, ennek megfelelően a rendszer az ugyanazon számról érkező, 20 fölötti szavazatokat fogadja ugyan, de azokat a szavazatok összesítése során már nem veszi figyelembe, vagyis érvénytelennek tekinti. A szavazás esetleges újraindításakor 20 érvényes SMS-ben küldött szavazat adható le egy telefonszámról.

Érvényes szavazatnak azok az SMS-ben küldött szavazatok számítanak, amelyek a szavazás indítása és lezárása – holtverseny esetén újraindítása és ismételt lezárása – közötti időtartam alatt érkeztek meg a technikai rendszerbe. Az érvényes szavazatok számáról közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv.

Az SMS-részvétel alapdíjas (annak a távközlési szolgáltatónak a tarifája szerint, amelynek
hálózatáról az SMS-t a néző indítja). Azok a telefonszámok, amelyekre SMS-ben szavazat küldhető, a műsorban rendszeresen elhangzanak, illetve a képernyőn megjelennek, ahogy az a két számjegyből álló kód is, amely az egyes dalokhoz tartozik. A szavazásban külföldi nézők is részt vehetnek.

Négyen kerülnek a szavazős körbe a döntőben

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jutott tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből 4–4 dal került be a fináléba, így 8 dalt hallhatnak újra a televíziónézők, amelyek közül március 13-án kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben.

Nyolcan már csak egy lépésre vannak a győzelemtől, köztük van A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” címek büszke tulajdonosa is: Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere. A zsűri a díjat az Egyetlen szó című szerzeményért ítélte oda, amelyet Mező Misi, a dalverseny egyik zsűritagja adott át ünnepélyes keretek között. A Kaukázus dala mellett versenyben van BariLaci – Féltelek, Katona Petra (Az Év Felfedezettje) – Viszlát múlt és a Mudfield – Nincsen szerencsém. A második elődöntőben az ítészek értékelése alapján csatlakozott a mezőnyhöz: Radics Gigi – Egy vagy velem, Süle Zsolt – Befúj, valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos – Maradok. A közönség ismét Andelic Jonathan – Áldom című dalát juttatta tovább.

Szavazni a +36 20/30/70/4422999 számon lehet

A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt.

Szólj hozzá!

Az Ötöslottó 2021. március 13-ai – 10. hét nyerőszámai

Luxor számok 2021 – március 13-ai sorsolás eredménye