in

Gál Kinga életrajz, wikipédia

Gál Kinga Kolozsváron született 1970. szeptember 6-án. Jogász végzettségét az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1995-ben, emellett Strasbourgban, az International Institute of Human Rights intézetben nemzetközi és összehasonlító emberi jogi szakdiplomát is szerzett 1993-ban. Már középiskolás évei alatt, a budapesti Madách Imre Gimnázium angol tagozatán három nyelvvizsgát szerzett: románból felsőfokút, valamint angolból és németből középfokút.

Gál Kinga 2004 óta folyamatosan európai parlamenti képviselő, és számos bizottságban tevékenykedik. Tagja a Külügyi Bizottságnak (AFET), valamint póttag a Foglalkoztatás és Szociális Ügyek Bizottságában. Társelnöke az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának, illetve aktív szerepet vállal az EU és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolatok fejlesztésében is. Emellett az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség országai (ACP) és az EU Közös Parlamenti Közgyűlésébe delegált küldöttség póttagja.

Szakmai pályafutása során több fontos pozíciót töltött be: 2001 és 2002 között a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnökhelyettese volt, majd 2003 és 2004 között a Magyar Tudományos Akadémia elnökének főtanácsadójaként dolgozott. Korábban, 1997 és 2001 között a németországi „European Centre for Minority Issues” tudományos munkatársaként nemzetközi kisebbségjogászként tevékenykedett.

Nyelvtudása széleskörű: felsőfokon beszél angolul, németül és románul, valamint alapszinten franciául. Családi életében is aktív, férjezett, és négy gyermek édesanyja: Áron, Gergő, Zsombor és Márton

Gál Kinga wikipédia

Gál Kinga jelenleg nem rendelkezik wikipédia oldallal

Szólj hozzá!

5 ok, amiért a te otthonod is ragyoghat a megfelelő LED választással!