in

Október 12-én rajtol ismét Börzsöny Ring Kerékpáros Teljesítménytúra!

Az árvíz elvonulása után megrendezésre kerül a nagy sikerű rendezvény!

Idén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk kétségkívül egyik legnépszerűbb kerékpáros teljesítménytúrája, a Börzsöny Ring, amely szombaton, reggel 10 órakor indul a szobi Duna-partról. Az idei évben is két távon van lehetőség az útvonalat megtenni a Dunakanyaron, Börzsöny csodálatos dombjain keresztül, hogy az Ipoly folyó mentén visszatérjenek a résztvevők a kiinduló pontra, Szobra. A kerékpárosok egyaránt érintenek majd történelmi – és szakrális helyeket, valamint csodálatos természeti látványosságokat a kitáblázott útvonalon.

A nevezés ezúttal is ingyenes, a szervezők pedig több frissítőponttal is készülnek, ahol pogácsát, csokoládét, izotóniás italokat vehetnek magukhoz a résztvevők. Ráadásul tapasztalt kerékpárosok adnak majd segítséget – és tanácsot a 90 km-es, 723 méteres szintemelkedéssel rendelkező táv teljesítésében.

A családokat immár harmadszor várja a 30 km-es Családi Ipolykör, akik egy kiváló közös élménnyel és szép hétvégi programmal gazdagodhatnak, ha elindulnak az Ipoly folyó és Burda-hegység közötti partszakaszon, érintve a Felvidéket is. Az Ipolykör útja változatos, füves, erdei murvás szakaszokból áll, így egy hétköznapi mountain bike használatával kényelmesen megtehető kicsiknek – és nagyoknak egyaránt. Az útvonal az autós forgalomtól elzárt területen halad. A túrát várhatóan másfél, két óra alatt kényelmesen tudják teljesíteni az indulók.

Frissítő állomásokról természetesen itt is gondoskodnak a szervezők.

További információk és jelentkezés a https://borzsonyring.hu/ oldalon valamint a Börzsöny Ring 2024 Facebook oldalán!

Szólj hozzá!

Pintér Bence történész, újságíró életrajz, wikipédia

Fedezd fel az Oxybag világát – Vásárolj most, és biztosítsd gyermekednek a legjobbat!