in

A ledvonal.hu gyakran kap kérdéseket ügyfeleitől, hogy hogyan válasszák ki a megfelelő fényerejű LED lámpákat otthonuk világításához. Az alábbi tippekkel szeretnénk segíteni a helyes döntésben:

Tipp 1: Teljesítmény helyett a fényáramra figyelj! A hagyományos izzóktól eltérően a LED-ek esetében a lumenek (lm) száma sokkal fontosabb, mint a teljesítmény (Watt), mivel a LED-ek ugyanakkora teljesítmény mellett több fényt adhatnak.
Tipp 2: 1200 lm = 100 W-os hagyományos izzó Ha hagyományos izzót cserélsz, egy 1200 lumenes LED körülbelül egy 100 wattos izzó fényerejével egyezik meg. Így könnyebben kiválaszthatod az erősséget.

Nézz be ide: Ledvonal webáruház

Tipp 3: 250-300 lumen/m² ajánlott A négyzetméterenként szükséges lumenek száma 250-300 között változhat, attól függően, hogy melyik helyiségről van szó. Például a hálószoba kevesebb, a dolgozószoba több fényt igényel.<
Tipp 4: Színhőmérséklet – Meleg vagy hideg fény? A meleg fehér (2700-3000 K) pihentetőbb, sárgás fényt ad, ami ideális hálószobába, míg a természetes fehér (4000 K) a nappaliba, dolgozószobába ajánlott. A hideg fehér (5000 K fölött) pedig modern, tiszta hatást nyújt, ami a fürdőszobába lehet jó választás.

+1 Tipp: Szabályozható LED-ek Ma már elérhetők olyan LED-ek, amelyek fényereje és színhőmérséklete is állítható, így egyetlen lámpával is többféle világítást hozhatsz létre.

Ha most már készen állsz a választásra, böngészd át kínálatukat a ledvonal.hu weboldalán.

Szólj hozzá!

Gera Dániel életrajz, wikipédia