in

Katalin név jelentése – Íme a válasz!

Katalin eredete, jelentése
Görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű, egyes nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése “(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése nyilazó, biztosan célzó. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.
Jelentése többféleképpen értelmezett: korona, mindig tiszta, érintetlen, ártatlan, nyilazó, biztosan célzó.

Katalin név elemzése
Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerig. Számára minden esemény feladat. Ezt kell megtanulnia kezelni. A világ támasza lehet, minden adottságát ehhez kapja. Feladata az emberek segítése és támogatása. Azonban figyelnie kell, mert elveszítheti nőiességét. Rendkívül vonzó és meggyőző tud lenni. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, bár ha szerelmes, nagyon szenvedélyes tud lenni. Az erénye a fanatizmusa, de ez a legnagyobb veszély is számára. A jó választás olyan életterület, ahol közös célokat valósíthat meg párjával.

Katalin becenevei: Kacus, Kata, Katalinka, Kati, Katica, Katika, Katinka, Katka, Kató, Katóka, Katuci, Katus, Katuska, Katya, Kiskata, Kiskati, Kiskató, Tinka

Naptári névnapja: november 25.

Ez a cikk Katalin név jelentése – Íme a válasz! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Tokaj programok – Mutatjuk a lehetőségeket

Monica Sweeney – Engedd el végre! – Éld át a “magasról teszek rá” katarzisát! könyv pdf – Íme a könyv online!