in

2022. augusztus 20.: programok Egerben

2022 augusztus 20.: programok Egerben

Eger önkormányzata augusztus 20-án (azaz jövő szombaton) Szent István napja és az államalapítás ünnepének tiszteletére városi ünnepséget rendez a főtéren,

10.00-tól ünnepi szentmise az egri bazilikában

Ternyák Csaba érsek a bazilika megújult kupolája alatt celebrál ünnepi szentmisét, amelyen felhangzik Joseph Haydn miséje a Paukenmesse. Előadják: a Cantus Agriensis Kórus, az Egri Érseki Fiúkórus, a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus és a Miskolci Szent Ferenc Kórus és Kamarazenekar. Vezényel: Gergely Péter Pál.

19.00-tól a Dobó téren tartják a városi díszünnepséget, amelynek keretében a kitüntetéseket és díjakat is átadják.Ünnepi beszédet mond Minczér Gábor alpolgármester


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Közreműködnek: gyura Fanni népi énekművész és a Modus Rézfúvós Együttes (művészeti vezetőjük Gulyás László)

20.00-tól 22.00-ig Szimfonik Lájk koncert lesz a főtéren az Egri Szimfonikus Zenekarral és a Szimfonik Lájk Banddel.*

Az ingyenes koncerten idén is ismert pop- és rockzenéket hallhatnak szimfonikus átirattal, a mai slágerek mellett felcsendülnek többek között a Queen, az LGT és a Hungária dalai.

A fellépés vendégei pedig ezúttal Hajdu Klára énekes, a hazai jazzélet egyik jeles alakja, Heincz Gábor (Biga) énekes, zeneszerző, a hazai popszakma egyik kiváló képviselője, és Miller Zoltán énekes, az Emberek zenekar korábbi tagja, EMeRTon- és Súgó Csiga-díjas énekes, színész lesznek. Vezényel: Szabó Sipos Máté.

Ez a cikk 2022. augusztus 20.: programok Egerben először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

2022. augusztus 20 – programok Nagymaroson

2022. augusztus 20 – augusztus 20 programok Budapesten