in

Virtuózok 2016 második adás – a Kicsik továbbjutói

Hirdetés

Véget ért a Virtuózok második évadának második elődöntője. A Kicsik közül is 9 versenyző jutott tovább a középdöntőbe.

Április 22-én a 6-12 éves korosztály, vagyis a kicsik mutatták meg tehetségüket. Közülük csak kilencen jutottak tovább a középdöntőbe, ahol már egy kamarazenekar várja őket közös muzsikálásra.

Az öt zsűritag közül négy adta oda a virtuózszobrot egy-egy olyan versenyzőnek, aki az előadásával a legjobban lenyűgözte őt. Az a versenyző, aki megkapta ezt a szobrot automatikusan továbbjutott a középdöntőbe. Szenthelyi Miklós már az első versenyzőnek odaadta hegedűjét, így Abouzahra Mariam számára egyenes út vezet a középdöntőbe.

Mariam testvére, a tizenegy esztendős Abouzahra Amira produkciója is azonnal elnyerte a zsűri tetszését, különösen Miklósa Erikáét, aki hegedűvel jutalmazta a kis tehetséget. Holozsai Eszter elbűvölő személyisége és játéka nagy hatást gyakorolt Batta Andrásra, aki habozás nélkül adta a kislánynak a kis hegedűt. Némethy Attila hegedűjét Patkós Maja kapta, aki még arra is hajlandó volt, hogy megfelezze azt testvérével. Ezúttal Kesselyák Gergely volt az egyetlen zsűritag, aki nem adta oda virtuózszobrát.

Keress pénzt kérdőívek kitöltésével
Próbáld ki INGYEN

A többi hely odaítéléséről a zsűri a nap végén döntött. Visszavonultak, és közösen kiválasztották, hogy a sok tehetség közül, ki az a néhány versenyző, aki a szobortulajdonosok mellett még bejuthat a középdöntőbe.

A kicsik korosztályából végül kialakult a végleges középdöntős csapat. Szoborral jutott tovább: Abouzahra Mariam,Abouzahra Amira, Holozsai Eszter és Patkós Maja. A zsűritagok közös döntése alapján a középdöntőbe jutott még: Mohai Viola, Veér Lili, Kelemen Gáspár, Nagy Krisztina és Patkós Mariann.

Szólj hozzá!

Megdöbbentő döntés a 61. Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán

Freddie jelenti: “Itt vagyunk, készülünk, várakozunk…”