Aktuális online játékok oldala

in

2022. augusztus 20 – koncertek Budapesten

2022. augusztus 20 – koncertek Budapesten

Népszerű klasszikus dallamok és a legnagyobb operettslágerek várnak mindenkit a Szent István Napon

A magyar komolyzenei élet képviselői, valamint az operett és a musical világának legnagyobb hazai sztárjai egyaránt képviseltetik magukat az idei Szent István Nap rendezvényein. A Panorama Classical színpada a Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében, az Operett Korzó pedig a Pesti Vigadó előtt várja a látogatókat augusztus 19-21. között.

Idén is páratlan zenei élményeket és meghitt hangulatot ígérnek a Panorama Classical rendezvényei augusztus 19-e és 21-e között. Az esemény helyszíne a Filozófusok kertje, ahol a nyitott színpad háta mögött a budai várra, a Parlamentre és a Bazilikára egyaránt pazar kilátás nyílik. A koncerteket a látogatók kényelmes babzsákokból és puha pokrócokról élvezhetik, miközben a helyszíni vendéglátók a finom falatokról és a hűsítő italokról is gondoskodnak.

Az eseményen a klasszikus zene rajongói többek közt a Danubia Zenekar kamaraformációinak, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekarának, valamint a HM Fúvószenekarának koncertjeit élvezhetik, míg a jazzkedvelők más egyéb fellépők mellett a Modern Art Orchestra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakos hallgatóinak muzsikájában gyönyörködhetnek.

Az operett szerelmeseit a pesti belvárosba, a Vigadó téri Operett Korzó színpadához várják – itt az Operettszínház művészei a legnépszerűbb előadásaikból (pl. Rozsdalovag és Fránya Fridából, Boris Vian dalokból, valamint musicalslágerekből) adnak majd elő részleteket. Amíg az idősebbeket és fiatalabbakat zenés kvízjáték, hangszersimogató és rajzfilmslágerek várják, addig a táncoslábúak az Erdőfű zenekar táncházára rophatják.


JÁTSSZ MA IS ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Az Operett Korzó műsorvezetői Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla. Augusztus 20-án a látogatók hazánk egyik legismertebb operett- és musicalszínészével, Dolhai Attilával is találkozhatnak, aki az idei évben a Szent István Nap művészeti programjainak egyik nagykövete.

Fergeteges koncertek és óriási buli várható a Szent István Nap nagyszínpadain

Négy különböző helyszínen várják a könnyűzene szerelmeseit augusztus 18-21. között a Szent István Nap programsorozatán. A Retro Tabán, a Road Movie Live, a Szabadrét Fesztivál és az Utcazene Fesztivál színpadain a magyar zenei élet olyan ismert előadói lépnek fel, mint Nagy Feró és a Beatrice, az EDDA művek, az Ivan&the Parazol vagy a Csík zenekar.

Idén Magyarország születésnapját, – a Szent István Napot – húsznál is több programhelyszínen, több száz programmal és változatos műsorkínálattal ünnepeljük. Az augusztus 18-tól 21-ig tartó rendezvénysorozaton négy különböző helyszínen számos könnyűzenei koncert várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Retro Tabán népszerű, az idősebb és a fiatalabb korosztály által egyaránt jól ismert dallamokkal kecsegtet, és a rendezvénysorozatra kultikus helyszínen, az évtizedekre visszanyúló pop-rock koncerthagyományokkal rendelkező Tabánban kerül majd sor. A fellépő zenekarok között a rock zenei élet legismertebb klasszisai, többek közt: Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, Török Ádám és a Mini, a Takács Tamás Dirty Blues Band, valamint az EDDA Művek is megtalálhatók.

A Műegyetem rakparton kap helyet a Road Movie Live, amelynek a keretein belül népszerű hazai zenekarokat és előadókat arra kértek, hogy a számukra legkedvesebb tájakat, utcákat, tereket, városokat vagy régiókat elevenítsék fel dallamaikkal. A Road Movie Live eseményén többek között az Ivan&the Parazol, a Kaukázus, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma és a Kelemen Kabátban zenekarokkal találkozhatnak a látogatók. A Szabadrét Fesztivál szervezői az elektronikus és az élőzene szerelemeseire egyaránt gondoltak. A fesztiválnak teret adó Erzsébet téren zenével és piknikkel várják a szórakozni vágyókat kora délutántól estig. A hazai fellépők mellett 360 fokos fotózás, silent disco, tűzzsonglőrök és festőprogram is várja a helyszínre kilátogatókat.

Azok se csüggedjenek, akik külföldi előadókat hallgatnának a hétvégén, mert az Utcazene Fesztivál és Foodtruck Show programsorozatnak köszönhetően erre is lesz lehetőség. A zenehallgatás közben természetesen az étel élvezetének is hódolhatunk – a rendezvényen ugyanis a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a város legmenőbb foodtruckjai költöznek be a Szabadság térre és a környező utcákba, hogy garantált legyen a szórakozás.

Bővebb – 2022. augusztus 20 – augusztus 20 programok Budapesten

Ez a cikk 2022. augusztus 20 – koncertek Budapesten először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

2022. augusztus 20.: programok Egerben

2022. augusztus 20 – programok a Bókay kertben

Back to Top

Ad Blocker Detected!

Advertisements fund this website. Please disable your adblocking software or whitelist our website.
Thank You!